Sok gyalogos miért a kerékpárúton szeret gyalogolni, ha mellette járda is van?
"a kerékpáros érkezik 30-35 km/h-val is akár se lát se hall, megy mert ki ha ő nem, meg úgyis hülye autós, meg neki lenne elsőbbsége stb."
Jobb, ha a bicikliútról vágódik így ki eléd?
Ha bicikliúton tekerek, akkor nekem is jobban oda kell figyelnem, mert kevésbé vagyok látható, és neked is, ugyanezért. Ezért jobb együtt, és akkor a fent leírt eset sem igazán fordul elő ("neki lenne elsőbbsége").
Ja, és ha él az elsőbbségével, akkor "ki ha ő nem"? Neked egy rossz szavad sincs, ha valaki nem adja meg az elsőbbséget? Vagy kettős a mérce?
A másik, hogy ha a biciklis 30-35-tel megy, akkor veszélyes és kiszámíthatatlan (bicikliúton tényleg az, nem hiába 30 ott a megengedett), de te fel vagy háborodva, ha miatta nem mehetsz 50-nel.
Ez olyan, mint amikor megszületik a kistesó. Utána már nem lehet olyan szabadon rohangálni a lakásban, és őt sem lehet külön utakra terelni, ahol könnyen ráléphetünk.
Nem, de tudom, hogy ez hogy működik, és több embertől hallottam már, hogy ők így csinálják. Mondj egy százalékot, hogy a bringások mekkora hányada szokott átmenni a piroson. Ha te kerékpárra ülsz, akkor te is kerékpáros leszel (tiszta logika), és téged nem ismerve ugyanazt a százalékot tudom jósolni neked.
Jogosítvánnyal rendelkezőtől olvastam azt a mondatot, hogy aki biciklivel minden pirosnál megáll, az forduljon orvoshoz. Engem soha nem érdekelt mások véleménye, ezért mindig megvárom a zöldet. Piroslámpa-fetisiszta vagyok.
25 éve van jogosítványom, bár '93 óta nem vezettem, saját autóm meg soha nem volt, így nem igazán vagyok mérvadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!