Tiszerintetek miért megy rengeteg ember a járda bal oldalán (egyre több) egy olyan országban ahol a közlekedés rendje szerint évtizedek óta Jobb oldal a haladási oldal?
talán megszokásból:
Mivel nincs sèta-KRESZ, ezèrt fölösleges ezen kiakadni. Majd akkor mèrgelödj, ha indexelsz mikor elsètàlsz valaki mellett. Termèszetesen csak balról, mert ugye jobbról nem lehet elözni...
Ha valaki ràlèp a làbadra, akkor szoktàl betètlapot kèrni? Hàtha fizet a biztosìtó egy ùj cipöt.
Számomra ez két ponton is érdekes habár nincsen jogosítványom.
Tökéletes a logika, hogy egy úton ahol haladnak előttem nincsen feltétlenül "mégjobbrább" ellenben van a balra ahol majd jön valami szemből.
Amennyire tudom, ha többel nem is, itthon lehet 100-al menni autópályán. Ha tehát megy valaki előttem 90-el és le akarom előzni azt feltételezve, hogy betartom a követési távolságot (nem tudom mennyi) akkor időbe telik megelőznöm főleg egy átlagos autóval. Ehez nála jelntősen gyorsabb sebességre kell felgyorsulnom legyen ez a példában 150.
Ha valami érkezik szemből 100-al akkor amíg nem lassít másodpercenként 70 méter távolság szúnik meg közöttünk.
Igen nagy kell legyen tehát a belátható üres pálya a bal oldalon, hogy biztonságos előzést lehessen végrehajtani.
Támadható az okfejtésed!
A példabeszédedben autópályáról szólsz, meg előzésről, sebességkülönbségről, stb. Ott viszont nincs szembejövő forgalom!
Ráadásul ez nagyon messze van az alapkérdésedtől, -a gyalogosok közlekedésétől!
"Tiszerintetek miért megy rengeteg ember a járda bal oldalán..."
Legyen ez a legnagyobb problémád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!