Utólag kiegészíthetem-e a vallomásom?
Köszönöm a választ!
Én is erre jutottam, de aztán gondoltam hátha..
A tolatóradarom gyári, tökéletesen működik.
Azon is gondolkodtam, hogy a másik autón keletkezett sérülést lehet, hogy nem is én okoztam, csak rám akarják verni. Ezt a kárszakértő meg tudja állapítani? Az enyém csak be sem horpadt. Éppenhogy lepattant a festés. Az övén pedig kicsit felgyűrődött a motorháztető, nem tudta kinyitni az ajtót és az indexe sem működött.
"elismertem, hogy (részben)én vagyok a felelős."
100%-ban te vagy a felelős, hiszen főúton tolattál (?!) neki a mögötted állónak
"a tolatóradarom nem csipogott. Márpedig, ha ő mögöttem állt, kellett volna"
Akkor is kellett volna, ha mozgásban van a mögötted lévő. Ergo csipogott az, csak nem emlékeztél rá. A tolatóradarnak nincs reakcióideje... Ha valami 50 cm-es távon belül van csipog és kész.
"A másik pedig, hogy az én autómról csak lepattant a festék egy kis darabon, az övé pedig elég szépen begyűrődött. Ebből is arra következtetek, hogy ő nagyobb sebességgel érkezett. "
Rosszul következtetsz, általános iskolás fizika. Teljesen mindegy, hogy ő haladt, állt. Adott sebességkülönbséggel találkozik két tárgy akkor adott az erőhatás. Az mindegy, hogy melyik volt mozgásban és melyik nem. Mellesleg a gyűrődési zónát arra találták ki, hogy gyűrődjön, ezért tört az ő eleje jobban, mint neked a hátulja.
"Kérdésem az lenne, hogy utólag szólhatok-e, hogy nem csipogott a tolatóradarom? Hivatkozhatok-e arra, hogy a kezdeti sokk elmúlása után eszembe jutott?"
Hivatkozhatsz, csak semmi értelme, mert nem befolyásolja, hogy te vagy a vétkes fél.
Tolattam igen, hogy elkerüljem, hogy a busz elvigye az autóm elejét. A másik fél állítása szerint 2 méterre állt mögöttem. Amennyiben ő állt, ráadásul 2 méterre és én visszatolattam annyit, hogy a busz beférjen, azaz nagyjából fél métert esélytelen a találkozás. Magyarán mozgásban volt. A tolatóradart pedig hallottam volna, ha szól, ugyanis sokáig csak arra tudtam hagyatkozni, mivel olyan autóval közlekedtem, amiből egyáltalán nem igazán látni ki hátul. Éppen ezért berögződött nálam, hogy figyeljek a radarra. Akkor már jelzett, amikor már bennem volt a másik.
Szó nincs róla, hogy nem vagyok hibás. Én is figyelhettem volna jobban, de azért aki előre néz, figyel (vagy kellene neki) annak is látnia kellene, hogy mi a szituáció és elkerülni. Főleg miután közölte, hogy ő látta, hogy nem fér el a busz - persze mindezt a rendőri intézkedés után-, de arra a kérdésemre, hogy akkor miért nem állt meg már nem tudott válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!