Esetleg kiegészíthetem a 15w-os világítást a tető alá ragasztott kültéri szilikon bevonatú led szalaggal ami 9w-os?
Édesvízi akváriumban ahol vannak növények, 6000-6500 kelvin színhőmérsékletű hideg fehér fény jó, ha ilyen paraméterekkel rendelkezik a led akkor jó, a jelenlegi fénycsöved is valószínű ilyen.
A másik a fényerő, egy 15 wattos fénycső 900 lumen fényerőt ad, de ezt csak fény-terelőzve adja le, ez sok gyári fedőnél hiányos.
A lednél így fontos a lumen, példa egy 200 lumen fényerővel rendelkező led szalagért kár kiadni pénzt, nem sokat számít.
Fontos még a szűrés, a gyári szetteket gyenge szűrővel és gyenge világítással adják ki, ami nem véletlen. Minél erősebb a világítás annál hatékonyabb szűrés kell, mivel a vízben levő kevés ammónia is gyorsan alga áradatot csinál erősebb világításnál.
Tehát a világítás fejlesztésével együtt a szűrést is felül kell vizsgálni, különben csak alga lesz.
Én nem ajánlom, én megcsináltam, kb 2 métert ragasztottam be gyári tetőbe 15Wos cső mellé. A saját ragasztóanyaga elengedte, szerintem túlmelegedett, folyamatosan égtek ki a LED-ek, gyengült fényerejük, lejött a szilikon borítás.
Szerintem ezekhez hűtés is kell, meg azt a párát azért nem bírják, ami a tető alatt rájuk csapódik, szerintem inkább csak fröccsenés ellen jó az, néha eső eshet rá max.
A kérdésre válaszolva IGEN, minden probléma nélkül megoldható!
Nekem is szilikonos, ráadásul flexibilis, szép formákat is lehet vele hajtogatni, de ez most nem lényeg, hanem ami fontos, hogy a fényerő is nagyon jó, erős, s nem csak dekor, hanem látni is este, szépen bevilágít!
A 2. válaszolónak: lehet valami gagyi utánzat volt! Én is találkoztam már ezzel, elvileg eredeti stb...drága pénzért, s nem ért semmit, kiégett, villogot stb...Majd mégegyszer belevágtam, de kevesebbet szántam rá, s hoppá, mégis nagy különbség volt. Jól jártam, s megérte mégegyszer vennem!
Sőt több színben is pompázik távírányítással!
Tégy egy próbát megint szerintem, csak most többet keresgélj a neten, megéri! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!