Ha kihívom a rendőrt, hogy egy koccnál tegyen igazságot akkor a rendőrnek minden esetben meg kell büntetnie a hibás felet?
"Ő csak a rendőrt azért hívta ki, hogy eldöntse ki a vétkes, hiszen többek között ez is dolga."
Nem, egyáltalán nem ez a dolga! Persze régen, még sok évvel ezelőtt adhatott igazolólapot, amit elfogadott a biztosító, de már csak a helyszínt vehetik fel, és a szabálysértési előadó hoz határozatot!
Csatlakozom az előttem szólókhoz. A kedves kérdező nem jól tájékozott. Ha a kedves párja elismeri a felelősségét, koccanáshoz nem kell rendőr. Ha nem ismeri el egyik fél sem a felelősséget, az egy felhívás keringőre. Ugyanis abban az esetben a rendőrnek kutya kötelessége eljárni, és a hibás felet megbírságolni.
Három karambolom volt eddig, mindhárom a másik hibájából. A háromból kettő megpróbált meggyőzni, hogy én voltam a hunyó. Csöndesen közöltem velük, hogy én szerintem meg ez nem igaz, de hívjuk ki a biztos urakat, biztos ami biztos alapon. Ezen mondatom után mindkettő azonnal elismerte, hogy ő a hunyó. Mindketten tudták, hogy jól meg lesznek büntetve, ha kiérkezik a rendőrség. A párod ezt valsz nem tudta.
Hát most már tudja.
Tisztelt Válaszolók!
Akkor megpróbálom leírni hogyan is történt a baleset. Lakott területen két sávos út lámpakereszteződés. Előtte 10 m jobb old. Kisbolt annak az út mellett kb. 6 autós parkoló. A külső sávban ment az egyik autó de, mivel lámpát kapott kiengedte a kifelé tolató autót a parkolóból, ami meg is kezdte a kitolatást de, teljesen nem tudott kitolatni, mert az az autó, aki ki akarta engedni közelebb állt meg és így nem tudott teljesen kitolatni. Viszont vissza sem tudott állni, mert már annyira kijött, hogy mikor megpróbált visszaállni már nem úgy állt a kocsija és mellette parkoló autó seggénél nem fért el az orra. Viszont a kiengedő autó jobban nem tudott hátrébb állni, mert voltak mögötte, ezért Ő arra gondolt inkább kikerüli a megrekedt autót. Fogta kitekert a kormányt, de a felezősávot nem lépte túl, elfért sávon belül, index használata nélkül elindult. Közben a belső sávból egy másik autó látta, hogy van egy üres rész a lámpáig elől lendületből bevágott a külső sávba Ö sem használt indexet, de ez sem bizonyítható, mert mindketten azt mondták, hogy használtak. És itt történt a kocc. Az kerülő autó elindult a saját sávjában a másik lendületből bevágott és összeért az kerülő autó orra a bevágó autó oldalával. Azért nem írom le, hogy ki melyik autót vezette, mert kíváncsi vagyok, ki hogyan ítéli meg a szitut! Talán így megértik azok a személyek is akik „pattogás, tele a tököm” jelzőket használták. Ha lesz válasz el fogom árulni ki melyik autót vezette, de kíváncsi lennék, hogy ha már tudják a teljes sztorit a leírtak alapján ki a hibás? Ha valami nem lenne egyértelmű szívesen válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!