Mi lehet a hibálya az elektromos kerékpáromnak? Kérem írjon aki ért hozzá van tapasztalata szerelés szempontjából. Többi lent.
Lenne egy alfa centauri 36 voltos kerékpár aminek a hátsó kereke olyan mint ha fogna a fék.Megnéztem a hátsó motor és vezérlő szálakat,nincs kontakt hiba.Ha húzzuk a gázt nem indul el,nehéz a kerekeket is forgatni.Ha a 3 vastagabb szálat széthúzom ami a motorhoz megy akkor nagyon könnyű hajtani.Ha össze van kötve a 3 szál,akkor még az akkumulátor eltávolítása után is nagyon nehéz tekerni a pedált,mintha fogná egy mágneses mező a kereket,de akku sincs benne.Mit tegyek?Mi lehet a hiba?
Én a vezérlő egység hibályára vagy a hall jeladó hibályára gondoltam.Ha nincs áram alatt akkor minek fogja a motort a mágneses tér?
Így nehéz megmondani, látni kellene és kiméregetni! Ha a visszatápláló rendszerben zárlat van, akkor is megfoghatja a kereket, olyankor úgy működik, mint az örvényáramú fék, és akku se kell hozzá.
Szerintem.
U.i: Mindig agybajt kapok ha valaki nem ismeri az ly-t, de te már túlzásba viszed! A "hibálya" pontos jével írandó: hibája, hibájára.
:)
Köszönöm a javítást,már egy kicsit idegesít a kerékpár ezért néha nem figyelek igazán oda hogy hogyan kell írni.
Kisvárdán lakom,nem igazán ért itt senki hozzá.
Elvileg kimértem a hall jeladót ami 3.35 voltot mutatott ha forgattam a kereket ha nem.Az 5-ös vezérlő kötegből a fekete és piros bekötve maradt,a multiméter mindhárom ágon 3.35 voltot mutatott/multiméter fekete vezeték a feketéhez érintve,a piros vezetéke pedig vagy a kék,vagy a zöld vagy a sárga vezetékhez,mindig 3.35 volt volt rajta ha volt forgatva a kerék ha nem/ elvileg ott szaggatottan kellene kiadnia 4.25-5 voltot a kerék forgatása közben.Ez volt leírva a bolthely.hi oldalán az elektromos kerékpár segédletek címszó alatt.Elvileg ezek szerint a hall jeladó hibás de aggaszt hogy ha akku sincs benne és elkezdem forgatni a kereket akkor nagyon nehéz megindítani is a forgó mozgást olyan mint ha állandó mágneses tér fogná a kerekeket.Ez normális dolog?Meg kellene nézni egy másik elektromos kerékpárt hogy ott is ennyire fogja a kerekeket de szerintem nem mert akkor ha lemerül az akku akkor nagyon nehéz lenne hajtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!