Már régóta gitározok de még nem mentem bele nagyon ebbe a témába a mit itt felhozok neten találtam pár dolgot de itt talán jobb válaszokat kapok. Szóval?
- Mivel ápoljam a Gitárom?
- Hogyan tudom eltüntetni a hajszál karcokat a lakkozáson?
- A bundok közét ugye ott már rá van rakodva 1 réteg elhalt hám... na ott hogyan és mivel tisztítsam?
Illetve van 1 olyan problémám hogy az egyik elektromos gitáromnak a 1-2 húrja nem tisztán szól hanem bezeng... ez mitől lehet?
Köszönöm előre is mindenkinek a választ!
hangszerdiszkont.hu
És ott nézz :)
A gitárt általában valami jó minőségű bútorápolóval lehet tisztítani, nem szálazó és nem dörzsölő textillel, például egy régi pamutpólóval.
A karcokat polírozással lehet eltüntetni, ha nem túl mélyek, de ahhoz elég rendesen fel kell szerelkezni, ráadásul ha csak bizonyos helyeken polírozol, akkor ott a fényessége eltérő lesz a többi résztől általában.
A fogólap tisztításához szedd le a húrokat, majd egy olyan mosogatószivaccsal, aminek van dörzsölős fele (de lehetőleg elég puha) és mondjuk természetes alapú parkettatisztítóval próbáld meg finoman megdörzsölni, a bundok tövébe tapadt makacs szennyeződést meg mondjuk egy már nem használt fogkefével.
A tisztítás után érdemes pl. narancsolajos faápolóval bekenni, egy összehajtott papírtörölközőre csöppentesz párat, hogy átitassa, csak finoman és vékonyan bekened, egy perc után egy szárazzal letörlöd rőla.
A bezeng gondolom zörgést jelent. Annak sokféle oka lehet:
- Elhasznált a húr
- A gitár nyakának görbülete nem megfelelő
- Kikopott a nyereg
- A húrlábak/híd magassága nem megfelelő
- Kopottak a bundok
- A nem megfelelő tárolás miatt (hőingás, páratartalom váltakozása, elsősorban a túl száraz hely) van a fában vetemedés, ilyenkor bizonyos bundok kicsit feljebb nyomódhatnak, vagy akár enyhén görbülhet a fogólap is.
És mindezek kombinációja...
Ezeket házilag elég nehéz pontosan eldönteni, vidd el egy hangszerészhez, ahol megnézik és megmondják, mit kéne vele csinálni és meg is csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!