Más is imádja a dízel autókat?
Igen, én is dizelpárti vagyok. És szerintem egyáltalán nincs traktorhangjuk.
Ps: a traktoroknak is imádom amúgy a hangját.
"Úgy vélem,hogy sokkal gazdaságosabb"
Ez a működési alapelvéből, a körfolyamatból következik hogy a tüzelőanyaggal spórolósabban bánik. De hozzá kell venni a sokszor nem olcsó alkatrészeket is az üzemeltetés költségeihez. Mert hiába fogyaszt két literrel kevesebbet, ha sokkal gyakrabban kell pl. injektorra költeni, a végén ugyanolyan lapos lesz tőle a pénztárcád, mintha 100 km-enként 2 literrel többet tankoltál volna...
"hatalmas a nyomaték"
Igen, bár a modern turbós benzinesekhez képest már nincs valami nagy eltérés.
"szép kopogós hang"
Kinek mi... Nekem TDCi-m van, de sokkal szebbnek találom a szívó benzinmotorok hangját. Akár V8 alapjárat, akár sor 4-es motorkerékpár 10e körüli fordulaton.
"Igaz,ez első autóm de ebben sokkal hamarabb érzem férfinak magam mint egy benzinesben."
Nem az autó miatt kell férfinak érezned magad - főleg egy diesel/benzines összehasonlításban: mindkettő ugyanúgy közlekedésre alkalmas használati tárgy. Ha meg csak attól megy, akkor át kellene gondolnod az egyéb dolgaidat az életben.
27F, akinek szintén gázolajos áll a garázsban
Persze, nyilván nem szó szerint értettem,hogy ebből adódóan tartom magam férfinak.Csak mégis férfiasabbnak tartom magát a motort mint egy benzinest.Rosszul fejeztem ki magam.
Az igaz,hogy sokat fejlődtek a benzines turbó motorok de valahogy nekem mégse jön be.
21f
Nekem is jobban bejön a dízel
Legfontosabb előnye ugye a fogyasztás. Sajnos elég fontos szempont manapság. Ha jó típust választasz akkor nem kell évente cserélgetni a fontos alkatrészeket és úgy tényleg spóroltál vele.
Amúgy nekem meg a teherautók dízel hangjai jönnek be a legjobban.
De amúgy amibe motor (bármilyen) van és szépen szól az zene füleimnek :)
25F
A csodás sorhat :D
Ja, közben rájöttem én is :\
Volt alkalmam 113-as Scania-ban utazni még kisebb koromban, hát igen nagy élmény volt :D
Hűtőládán utaztam, kimentünk a főútra, a sofőr picit elgyúrta neki (pót nélkül) én meg hátraborultam a fedelével a hűtőládának xD
Az sor 6 volt, de volt 143-as Scania-juk is a szomszédban lévő kamionos cégnek, az is sor6-os volt, és hangban nem sok különbség volt ez és a videó közt. De tényleg egy picit furcsa most hogy nézegettem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!