Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A dízel autókat kuplung...

A dízel autókat kuplung felengedéssel indítjuk el?

Figyelt kérdés

Most fogok majd kezdeni vezetni és nem vagyok képben.

A benzinesnél tudom,hogy kuplung és kicsi gáz.

A dízelnél meg csak kuplung?

19L

2013. dec. 21. 19:31
 1/10 Sinead ***** válasza:
100%
Dízelnél is illik egy kis gázt nyomni, de el kell indulnia gáz nélkül is. Hamarabb felgyorsul az autó, ha gázzal mész és nem csak finomkodsz a kuplunggal. Sok sikert!
2013. dec. 21. 19:34
 2/10 anonim ***** válasza:
7%
Gondolomk modern kocsin fogsz tanulni, amit az utóbbi 20 évben gyártottak. Csontugyanaz lesz dízelt vezetni, mint benzinest. Sok sikert amúgy. Cáfolj rá az előítéletekre, legyél jó női sofőr.
2013. dec. 21. 19:40
 3/10 anonim ***** válasza:
57%
Ugyan úgy mint a benzines autókat, a kulcs elfordításával indítjuk el ezeket is.
2013. dec. 21. 20:10
 4/10 A kérdező kommentje:

Úgy értettem,hogy:

Elegendő csak az,hogy kuplung benyom,enged,aztán megtart és ha alapjáraton megy akkor jöhet a gáz?

Minden dízel ilyen?Ne haragudjatok,de nem értek hozzá.

2013. dec. 21. 20:13
 5/10 Sinead ***** válasza:
Igen, mindegyik ilyen(ha nem romlik el). Nyomatékosak alacsony fordulaton is, emiatt indul könnyebben mint egy benzines.
2013. dec. 21. 20:29
 6/10 anonim ***** válasza:
Én egy pici gázt mindig nyomtam amikor dízel autóval tanultam. Persze volt, hogy elfelejtettem, de akkor se lett semmi, max kicsit rázott a kocsi. Lefulladni nagyon ritkán fulladt le
2013. dec. 21. 21:29
 7/10 anonim ***** válasza:
A dízel és a benzines kocsi is elindul csak kuplunggal, csak ahhoz túl lassan, hogy kereszteződésben így indulj el, csúsztatott kuplung gáz nélkül nagyon finom manőverekhez kellhet. Persze tény, hogy általában dízellel, különösen haszongépjárművekkel nehezebben fulladsz le elinduláskor.
2013. dec. 21. 21:36
 8/10 anonim ***** válasza:
1-esnél és 7-esnél a pont! :D
2013. dec. 21. 23:16
 9/10 anonim ***** válasza:
Azért pl. pesten nem nagyon díjjazzák, ha dízellel alapjáraton próbálgatasz elindulni. Ezt érezni kell és az autótól is nagyban függ.
2013. dec. 22. 07:44
 10/10 anonim ***** válasza:

Gondolom a rutinpályás gyakorláshoz kérdezed.

Az oktatóautó vélhetőleg valami 5-10 éves darab, így az olyan öreg darabokról nem szólnék, mint az én autóm (1982 Mercedes 200D).

Alapvetően a legtöbb autóval el lehet úgy indulni, hogy csak fogod magad, és leszállsz a kuplungról. Persze lassan, és meg kell várni, míg elkezd gurulni az autó, érezni kell a tapadási pontot, mert ha csak úgy leugrasz róla, lefullad egyből. Benzinessel is meg lehet csinálni, kevés kivételtől eltekintve, csak ott kicsit több türelem, meg pontosabb bal láb kell hozzá.

Tegyük hozzá, hogy a modern autók kettőstömegű lendkereke/kuplungja nem nagyon szereti ezt, de ez legyen az oktató baja, saját autóval meg úgy sem csinál ilyet az ember tartósan :)

Na de szóval a lényeg, hogy ahogy elkezded felengedni, érezni fogod, hogy a motor elkezd egy kicsit küzdeni, az autó meg megmozdul. Na ilyenkor várjál egy kicsit, míg a motor kicsit magához tér, és az autó gurulni kezd. (a szabályozott keverékképzésű autók (ha benzines az oktatóautó, esélyesen ilyen)) maguktól utánamennek ilyenkor az alapjáratnak) Ha már gurul, felengedheted teljesen, egy 1.3 Swift is képes magától alapjáraton menni, úgy, hogy nem nyomod a gázt.

Én például végigjátszottam ezt a rutinpályás dolgot benzines és diesel autóval is, csak kuplunggal, mert közben oktatót váltottam. Egyedül a gyorsítós résznél, és az emelkedős elindulásnál volt szabad a gázpedálhoz nyúlni.

De csak hajrá, nem nehéz, érezni fogod. :)

2013. dec. 28. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!