A dízel autókat kuplung felengedéssel indítjuk el?
Most fogok majd kezdeni vezetni és nem vagyok képben.
A benzinesnél tudom,hogy kuplung és kicsi gáz.
A dízelnél meg csak kuplung?
19L
Úgy értettem,hogy:
Elegendő csak az,hogy kuplung benyom,enged,aztán megtart és ha alapjáraton megy akkor jöhet a gáz?
Minden dízel ilyen?Ne haragudjatok,de nem értek hozzá.
Gondolom a rutinpályás gyakorláshoz kérdezed.
Az oktatóautó vélhetőleg valami 5-10 éves darab, így az olyan öreg darabokról nem szólnék, mint az én autóm (1982 Mercedes 200D).
Alapvetően a legtöbb autóval el lehet úgy indulni, hogy csak fogod magad, és leszállsz a kuplungról. Persze lassan, és meg kell várni, míg elkezd gurulni az autó, érezni kell a tapadási pontot, mert ha csak úgy leugrasz róla, lefullad egyből. Benzinessel is meg lehet csinálni, kevés kivételtől eltekintve, csak ott kicsit több türelem, meg pontosabb bal láb kell hozzá.
Tegyük hozzá, hogy a modern autók kettőstömegű lendkereke/kuplungja nem nagyon szereti ezt, de ez legyen az oktató baja, saját autóval meg úgy sem csinál ilyet az ember tartósan :)
Na de szóval a lényeg, hogy ahogy elkezded felengedni, érezni fogod, hogy a motor elkezd egy kicsit küzdeni, az autó meg megmozdul. Na ilyenkor várjál egy kicsit, míg a motor kicsit magához tér, és az autó gurulni kezd. (a szabályozott keverékképzésű autók (ha benzines az oktatóautó, esélyesen ilyen)) maguktól utánamennek ilyenkor az alapjáratnak) Ha már gurul, felengedheted teljesen, egy 1.3 Swift is képes magától alapjáraton menni, úgy, hogy nem nyomod a gázt.
Én például végigjátszottam ezt a rutinpályás dolgot benzines és diesel autóval is, csak kuplunggal, mert közben oktatót váltottam. Egyedül a gyorsítós résznél, és az emelkedős elindulásnál volt szabad a gázpedálhoz nyúlni.
De csak hajrá, nem nehéz, érezni fogod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!