Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért nem tiltják be a fizetős...

Miért nem tiltják be a fizetős parkolást, mivel úgy fizetnek az emberek (összesen sok százmilliót), hogy cserébe semmilyen szolgáltatást nem kapnak?

Figyelt kérdés

2014. febr. 28. 11:36
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
19%

"A mozi, múzeum magántulajdon. Az őrizetlen, sáros, cigány hordák által megszállt parkolók nem azok. Mellesleg moziban, múzeumban actually szolgáltatnak is, itt meg nem."

A múzeumok 90%-ban állami vagy önkormányzati tulajdonban vannak. A mozi meg nem szolgáltat. Tudod mi egy mozi üzleti modelljének az alapja? Bérbe adnak egy teremben ülőhelyeket és azért, hogy legyen igény a helyekre, a teremben filmet vetítenek. Te ott semmilyen szolgáltatást nem kapsz.

"Azzal meg hogy laksz valahol, vastagon kapsz szolgáltatást: víz, gáz, villany, fedél a fejed fölött, úgyhogy ez az "érved" itt bukott meg de nagyon gyönyörűségesen."

Akkor ennyi erővel a parkolóban meg az a szolgáltatás, hogy a kocsid lakik valahol. A te "érved" pedig itt bukott meg.

"Ezekszerint te a házigazdának is fizetsz, ha vendégségbe/ügyet intézni mész valahová?"

Nyilván ha vendégségbe megyek, akkor hívtak és nem fizetek. De azt ne mondd, hogy te a parkolótársasághoz vendégségbe mész.

"Csak mert a bugyuta logikád szerint így lenne igazságos, csak hogy nehogy ellentmondásba kerülj magaddal..."

Tessék?

"Aha, értem. Tehát a 20 forintos csokilopás = 80 milliós sikkasztás :DDD

Ez márpedig csúsztatás, a legrondább fajtából. "

Mint írtam: a-rá-nyos-ság. Nem egyenlő a kettő, mert arányaiban más. Látom problémák vannak az írott szöveg értelmezésével.

"LOL :DDDD two wrongs do not make a right, young man. Írhatsz még pár hajórakomány ostobaságot, attól azok nem lesznek igazak.

A mínuszt pedig kaptad is gerincből bullshittelésért. Így ni. "

Még jó, hogy a te válaszaid vannak mint 0-ra húzva :D

"Amíg nem volt parkolási díj (pl. az átkosban), sem volt tele a város összes parkolóhelye."

1. Mert rohadtul nem volt minden második családban két autó.

2. Melyik városról beszélsz? Nem mindegy. Nem Budapest A Város.

"Nem szolgáltatás, így van. AKkor meg miért is kell fizetni? Öngól ez a javából. "

Nem csak a szolgáltatásért kell fizetni. Szép is lenne a világ, ha csak a szolgáltatásért kéne fizetni. Indulok akkor a Tesco-ba, oszt elhozok ingyen egy Tv-t.

"Ja az úgy nem poén, mert nem lehet a semmiért lehúzni az embereket? Bocsánat, én kérek elnézést... "

A parkolóhelyeket kiadják különböző cégeknek, akik pénzt fizetnek azért az államnak, hogy működtessék a parkolóhelyeket. Üzemeltessék az órákat, beszedjék a pénzt. Ez nem új találmány. Már az ókorban is "adták el" ilyen módszerrel az adószedés jogát.

2014. febr. 28. 23:18
 22/53 A kérdező kommentje:

"Értem én, ohgy fáj, ha fizetni kell valamiért, amiről azt hiszed, ingyér' van, de az mégsem a te területed, a tulaj meg hadd ne adja már ingyen bérbe neked."

Milyen tulajról beszélsz??

A járda közterület, én vagyok a tulaj! Más meg fizettet a parkolásért??

2014. febr. 28. 23:24
 23/53 anonim ***** válasza:
54%

Aki komolyan elhiszi, hogy a parkolódíjak azt a célt szolgálják, hogy a helyben lakók meg tudjanak állni a belvárosban meg "így csak az megy oda autóval akinek nagyon muszáj" azt komolyan mondom, ki kéne vizsgálnia egy orvosnak.

Nekik elárulom, hogy hobbiból, ok nélkül régen sem és most sem parkol be senki a Wesselényi utca 72 szám elé, mert ott milyen jó. 3 oka lehet annak, hogy a szerencsétlen odamegy az autójával (azon kívül, hogy ott lakik).

1., Valakihez megy látogatóban.

2., Ott dolgozik

3., Ott szeretne vásárolni

Az első magánügy, a másodikkal azt érik el a belvárosi kerületek, hogy az irodák és munkahelyek kitelepülnek a városból és nem oda fizetnek iparűzési adót, a harmadikkal meg azt érik el, hogy csődbe mennek a helyi üzletek.

Ezek után el lehet gondolkodni azon, hogy ha ezt a drágalátos városvezetés is tudja (mert nyugodjatok bele, tudják) akkor mi is lehet a mögöttes oka annak, hogy pl.: nem az állam, hanem KFT-k és ZRT-k üzemeltetik ezeket a gittegyleteket, akik semmit nem adnak a pénzedért, de legalább nem is az államkasszába folyik a bevétel, hanem Ferrari lízingbe...

2014. febr. 28. 23:27
 24/53 A kérdező kommentje:

"Az utca közterület - akkor az kié is?

Azért nem szüntetik meg mert a haverok üzemeltetik és jó pénzt asztalnál belőle. Ennyi a titok.

És ha már fizetsz érte milyen szolgáltatást várhatnak a fizetők? Mondjuk őrzését! Egy óra parkolási dújból majdnem kijön egy őr órabére... Ucankent egy tuti kijonne. Vagy tegyék rendbe a sovány utakat. Vagy alakítsanak ki a tömegközlekedési vegpontokon parkolókat ahol le lehet tenni az autót.... De ellopni sokkal trivialisabb..."

Végre valaki látja ezt a problémát.

Amúgy nem értem, hogy nem veszik észre a birka emberek, hogy már megint hülyének nézik őket.

Csak azért fizetnek mert megszokták. Semmi másért.

És nem gondolkodnak.

Az utca közterület értsétek már meg!!

Ennyi erővel bemehetnének a lakásodba is és pénzt kérhetnének ha be akarsz menni a konyhába!

Ne legyetek már birkák!!

Milyen szolgáltatást várok??

Nem várok semmilyen szolgáltatást!!!!!!!

ELEGEM VAN A KIBA**O*TT SZOLGÁLTATÁSOKBÓL, AMIKET SOHA NEM KÉRTEM.

Azt várom el, hogy ne kelljen fizetnem a maffiának!!! Ennyi.

(És ha mindenképpen fizetnem kell, akkor legyen elszámolás, lássam tételesen, hogy a befizetett pénzből melyik járdákat újítják fel!!!)

2014. febr. 28. 23:28
 25/53 A kérdező kommentje:

"Az utca majd akkor lesz igazán közterület, ha te fogod felsöpörni, leaszfaltozni, kátyúzni, a havat letolni róla.

Meg anyád, meg a szomszéd néni."

Tévedsz.

Az utca most is közterület.

És én tartom karban csak nem közvetlenül. Az adómból fizetik azt, aki karbantartja. Érted már a rendszert?

2014. febr. 28. 23:29
 26/53 A kérdező kommentje:

"12:14-nek van igaza, zöld pacsit kapott!

Ez is csak egy újabb lehúzda, egy sokadik módszer az emberek lenyúlására. Őrzött, zárt parkolónál még jogos is lenne, de ha már a nyakig sárban ázó parkolóhelyért is perkálnod kell csak azért mert a városban van, cseppet elég merész pofátlanság. Öt méterre meg ott szotyiznak az öntudatos kisebbségiek, és várják, mikor kerülsz ki a látóterükből, hogy nekiláthassanak a kocsidnak.

A válasz tehát: Azért nem tiltják be, mert egyes köröknek roppant kényelmes felállás, hogy a semmiért is fizessen a sok pógár."

Újabb gondolkodó polgártárs.

Kár, hogy kevesen vagyunk.

A többiek meg gondolják át még egyszer a rendszert, nem olyan bonyolult.

2014. febr. 28. 23:31
 27/53 A kérdező kommentje:

"Engem felháborít ez a rendszer, de ahogy látom egyedül vagyok vele. Mármint ketten vagyunk a kérdezővel."

A rendszer felháborító, és az emberek üresfejűsége, birkasága meg szomorú.

Persze, fizessünk csak a parkolási maffiának, miért is ne!!

Dobjunk be pénzt minden gépbe, amit az orrunk elé raknak!

Istenem!!

Magyarország, mikor ébredsz fel?

2014. febr. 28. 23:34
 28/53 A kérdező kommentje:

"Nem vagytok ketten, de a kérdés feltevésének módja óvodás szintű gondolkodásra vall.

Az a szomorű, hogy ha valami nem tetszik, azonnal TÍCCSÁKBE, nem ötletek, nem köztes megoldás, nem érvek - tíccsákbe.

Pedig igenis van létjogosultsága a parkolási díjnak, csak nem biztos, hogy a magyarországi megoldás helyes. Persze mi helyes magyarországon, ahol mindenki lop, csal?"

Írtam pár érvet és a fő érv (nincs ellenszolgáltatás), már a kérdésben is benne van.

Te még semmilyen érvet nem írtál.

2014. febr. 28. 23:35
 29/53 A kérdező kommentje:

"Persze, akkor én meg megyek, beköltözök valakinek az a házába mint bérlő és nem fizetek neki majd semmit,

mert semmi szolgáltatást nem kapnék a pénzemért, hisz csak ott lennék a házban."

Bocs, de ez az érv teljesen rossz.

Ha beköltözöl valakihez, akkor MÁS TULAJDONÁT VESZED IGÉNYBE.

Ha parkolsz, akkor KÖZTERÜLETEN VAGY, TEHÁT TE IS TULAJDONOS VAGY.

Tehát két ellentétes dologról beszélsz.

Persze, hogy másnak fizetned kell, ez nyilvánvaló a kapitalizmusban.

De ha valaki felállítana egy "nappaliórát" a nappalidban, akkor fizetnél neki, hogy lehess a saját nappalidban?

Ez a megfelelő hasonlat ide.

2014. febr. 28. 23:40
 30/53 anonim ***** válasza:
60%

"A mozi meg nem szolgáltat."

A filmvetítés nem szolgáltatás? LOL :D Akkor mégis mi?

Az a szolgáltatás, hogy pénzért cserébe legálisan megnézheted más szellemi termékét. Ennyi erővel akkor az újságos ingyen van ugye, mert ott se szolgáltatnak. Vagy az internet is lehessen ingyen, mert semmi kézzelfoghatót nem kapsz ugye.

"Bérbe adnak egy teremben ülőhelyeket..."

Igen, nyilvánvalóan öntödének építették azt a termet, csak a mozitulajdonos "bérli".

"Akkor ennyi erővel a parkolóban meg az a szolgáltatás, hogy a kocsid lakik valahol. A te "érved" pedig itt bukott meg."

A kocsi a garázsban "lakik", a belvárosi parkoló nem személyre szóló örök érvényű gépjárműlerakat, sorry. Nem volt rossz próbálkozás, elismerem...de annyira jó sem volt.

"te a parkolótársasághoz vendégségbe mész."

Közterületről volt szó, ne terelj. A "parkolótársaság" speciel megengedheti magának hogy őrzött,fedett parkoló legyen, ott még van is értelme fizetni.

"Mint írtam: a-rá-nyos-ság. Nem egyenlő a kettő, mert arányaiban más. Látom problémák vannak az írott szöveg értelmezésével."

A-rá-nyos-ság. Szótagolni remekül tudsz, csak éppen azzal nem vagy tisztában, hogy a parkolóórák mindenütt ugyanannyit számolnak minden percre. Az pedig hogy 90% fizetős parkoló, 10% nemfizetős, rohadtul nem nevezném tisztességes aránynak.

"Még jó, hogy a te válaszaid vannak mint 0-ra húzva :D"

Ezen könnyen segíthetek, ne aggódj. Mint például most...így ni, meg is van.

"1. Mert rohadtul nem volt minden második családban két autó.

2. Melyik városról beszélsz? Nem mindegy. Nem Budapest A Város."

1: Rohadtul volt,csak épp Moszkvics meg Záporjóska

2: Tökmindegy, akár Miskolc, akár Budapest. Mindenhol vannak fizetős parkolók ugye.

"Nem csak a szolgáltatásért kell fizetni. Szép is lenne a világ, ha csak a szolgáltatásért kéne fizetni. Indulok akkor a Tesco-ba, oszt elhozok ingyen egy Tv-t."

A TESZKÓ is, by definition, szolgáltat, olvasgasd a vevőszolgálatnál az üzletszabályzatot, jót fog tenni. Ez is szép öngól volt, még pár ilyet :D

"A parkolóhelyeket kiadják különböző cégeknek, akik pénzt fizetnek azért az államnak, hogy működtessék a parkolóhelyeket."

Szerintem azok a parkolóhelyek parkolhatóak lennének "működtetés" nélkül is, mindez csak azért kell, hogy le lehessen nyúlni a pógárokat, mert hát milyen világ lenne itt már, ha csak úgy ingyen letehetné a kocsiját oda pár órára. Az állambácsinak ebből lehet bevétele, akkor legyen csakazértis fizetős minél több parkoló.

Maradjunk annyiban, hogy amíg a "működtetés" címszó kimerül annyiban, hogy bokáig áll a sár, vagy épp tele van építési törmelékkel, és harminc fős cigányhordák randalíroznak széltében-hosszában a parkolóban, addig ne kérjenek már érte pénzt pls. Még nekik kéne fizetniük érte egész konkrétan...

2014. febr. 28. 23:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!