90km/H táblánál 88km/h. Büntetés?
Júniusban történt, párom kamionnal ment Pestre,és lefényképezték,h a 90-es táblánál 88km/h-val ment. Állítólag ott 70km/h megengedett sebességű tábla volt. Képeket is kaptunk hozzá,de a 70-es tábláról sehol nincs kép, csak a 90-esről. Erre októberben kaptunk egy idézést. Ezt akkor tudtuk meg. A rendőrségen sem értették ezt az egészet.
Na ma kijött egy büntetés. 20.000ft. Fellebbezni szeretnénk. Szerintetek ilyenkor most mi van? Akárkit kérdeztünk még október-november környékné,senki nem értette. Két hét múlva szülök, nagyon nem hiányzik ez a kínlódás...
Egyébként azért nem kapott eddig büntetéseket, mert a trafipax nem tud megkülönböztetni egy szgk-t egy teherautótól. Csak be van állítva mondjuk 99 km/h-ra aztán fényképez. A kamionokat a tachográf segítségével ellenőrzik, ami folyamatosan menti a teherautó sebességét és a rendőr meg tudja nézni visszamenőleg is.
Csak bónusz, hogy ha a párod "folyamatosan 90-el" közlekedik akkor valamit mókoltak a kamionon, mágnesezik a tacho-t vagy egyéb "sumák" van a dologban.
"Csak bónusz, hogy ha a párod "folyamatosan 90-el" közlekedik akkor valamit mókoltak a kamionon, mágnesezik a tacho-t vagy egyéb "sumák" van a dologban"
Te sem értesz hozzá, igaz? Miért nem mehetnek trükk nélkül 90 - et? Gyárilag megy annyit. A mágnes más dolog, nem erre való.
Szövegértés kicsit elúszott egy EU trip alatt?
Ki írta, hogy nem megy annyit a kamion?
HakapesziM:
Az országúti száguldára már régóta harapnak. Ha megnézel egy trafis fotót mindig két sebességhatár van rajta, a személyautóké és a többieké. Nekem már évekkel ez előtt is sikerült begyűjtenem pár csekket országúti 90-ezésért ( sőt még a nullásról is jött egy :D ). Arról nem beszélve, hogy az itthon sok helyen ráálltak az utólagos b@xt@tásra ( pl Répcelak és Beled között a 86-oson). Ott ha korongossal vagy, akkor élből kéri a korongot és ha több van rajta, mint 70 már írja is a csekket. Ennyiből egyelőre a kártyásoknak még szerencséjük van, ott a V diagram kinyomtatása 5 perccel tovább tart.
Nem értem miért lettem lepontozva...
A párod gyorshajtás miatt kapott egy 20000 Forintos büntetést, JOGOSAN, mivel a megengedett 70 km/h miatt 88 km/h-val ment. Hiába írnám helyette hogy köcsög a rendőr, fellebbezzetek, ha nem ez az igazság.
A párodra meg ne haragudj ezért. A sofőrök nagyrészt felsőbb utasításra hajtanak gyorsan. Aki lassú, az mehet másik munkahelyet keresni.
"Nem értem miért lettem lepontozva... "
Mert itt egy nagy rakás dilettáns gyökér nyomkodja eszetlenül a kezeket a saját szája ízének és éppen aktuális hangulatának megfelelően, gyakran függetlenül attól, hogy a kérdésre adott válasz tükrözi-e a valóságot, vagy sem. Tökmindegy mit válaszolsz, mindig lesz egy-két majom, aki csakazértisből vagy nem tudom milyen más indíttatásból le fog pontozni. Ettől aztán az egész pontozási rendszer, sőt, áttételesen a kérdésekre adott válaszok is értékelhetetlenné válnak a hibás pontozások végett. Ezért én inkább már csak trollkodni járok ide, az sokkal viccesebb, mint leírni egy szépen megfogalmazott választ, aztán nézni hogyan húzzák le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!