Sebbeseg korlatozasok betartatasa a fizika szemszogebol tenyleg elonytelen?
Honnan írsz ilyen éktelenül?
Mindig az utat kell figyelni, nem a műszert. az legyen legfeljebb a periférikus látásodban. A sebességet a gyakorlott vezető érzi. Baleseti szemszögből: Menj inkább picit lassabban, ha nem akarsz gyorsan menni véletlenül. A sebességhatár nem kötelező minimum, hanem az az érték, amelyet semmiképpen nem léphetsz át.
Szerinted melyik megoldás a legjobb:
- nézem merően a sebességmérőt, s bízom a szerencsében;
- picit lassabban megyek, de az útra figyelek;
- megyek a megengedett sebességen, s figyelem az utat.
Első lehetőséget kifejtetted.
Másodiknál esetleg őrültek azt gondolják, feltartod őket.
Harmadiknál nem tartasz fel senkit, figyelmed az úton. Ha nagyon nem érzed az autót, akkor esetleg belefutsz mérésbe.
Én nem vagyok valami kiváló vezető, de ha 70 helyett nyolcvannál is többel megyek, azt azért érzékelem.
Én a második vagy harmadik módszert választom.
tök fölösleges, igazad van. balesetveszélyes. mint ahogy a tükörbe se nézz, vezetés közben, ne is használd a műszerfal kezelőszerveit....
valószínűleg a sebbességkorlátozás azért is van, hogy ilyen fél pillanatig tartó műveletek se okozzanak gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!