3.-as gimnazista vagyok, és rajongok a régi kétütemű motorokért. Jelenleg egy S51-es Simsnom van. Sok videót láttam mát simsonokról, melyeken 3, 4, 5 vagy esetleg 6 felömlős henger van, segédkipunyílás, stb. Szeretném én is kitanulni a henger ill. kipufogótervezés művészetét. Tudnátok ajánlani egy könyvet/tankönyvet, amiben le van írva, hogy hogyan kell megtervezni a kétütemű vezérlést, kipufogót viszonylag közérthetően.
2 ütemű motorokba nem kell vezérlés, mert nincsenek benn szelepek amiket vezérelne.
2013. jan. 27. 18:59
2/9 anonim válasza:
az nem ilyen egyszerü ám... Egy könyvet elolvasva nem fogod megtanulni. Menj mamiba, ha végeztél. Itt vannak fellövelési szögek, átömlés, a segédkipufogó nyilásnak se mindegy a szöge, mérete. Ezt tanulni kell, illetve megfelelő gép/szerszám háttér.
2013. jan. 27. 18:59
3/9 anonim válasza:
Az elsőnek pedig, attól h nincsenek benne szelepek ugyan úgy van vezérlése.. Csak példának forgótárcsás, vagy épp membrán vezérelt..
2013. jan. 27. 19:01
4/9 anonim válasza:
Első: nem erre gondolt a kérdező, de pl. a mai kétütemű hajódízelekben is van vezérlés, és vannak szelepek.
Ezekről az oldalakról(az mz klub fejlesztés alatt) nagyonsok hasznos dolgot összeszedhetsz,vannak mz szerelési könyvek azok odaverik azokat a tankönyveket is amikből autókat tanulnak szerelni a sulikban.A program által tervezett kipufogót már gyártottam 70-es robogóhoz és nagyon király lett csak hangos,szal tompító dobot is kell hozzá hegeszteni.
ha pestmegyei vagy és hegesztetni akrsz egyet akkor abban tudok neked segíteni.
üdv!
2013. jan. 27. 19:32
6/9 anonim válasza:
A Graham Bell - Two Stroke Performance Tuning
minden benne van
2013. jan. 27. 22:35
7/9 A kérdező kommentje:
Hát nekem igazándiból magyar nyelvű könyvre lenne szükségem, és a Dr. Dezsényi György, Dr. Emőd István, Dr. Finichiu Liviu
Belsőégésű motorok tervezés és
vizsgálata címűt néztem ki, mi a véleményetek róla? ebben a 2 ütemű tervezés le van írva részletesen? a MAMI-ban milyen könyvből tanulják a 2 ütemű tervezést?
2013. jan. 28. 15:48
8/9 anonim válasza:
ha nagyon érdekel de csak akkor!,menj egyetemre ahol azt az 5 évet keményen végig tanulod és akkor már valamit érteni fogsz a 2 ütemhez.a 2 ütemű motor vezérlése,működése bonyolultabb a 4t-nél,áramlástan stb.a kipufogó a lelke azt is érteni kellene 100% ban.ááá nagyon bonyolult.
2013. jan. 29. 16:55
9/9 anonim válasza:
# 8/8
Szerintem nem kell ehhez egyetemet végezni hogy egy picit utána járj.Ha valaki szereti csinálni és szeret is belemélyedni akkor nem kell hozzá egyetem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!