Mi az oka annak, hogy a F1-ben jövőre új 1.6-os v6 turbómotorok kb. ugyanúgy 750 lóerősek lesznek mint a jó pár éve használt 2.4es v8-asok?
Eclestone szele az egész. Próbálják az f1-et is környezettudatosabbá tenni már amennyire lehet. És az f1-ben ezentúl turbós benzinmotorokat fejlesztenek az jót tesz az utcai autók fejlesztéseinek is. Másik fele hogy ebből is biztos kaszál valaki, mert itt is nagyon sok minden a pénzről szól.
Go Kimi!☺
"a mai f1-sem a régi már"
"már lassan az F1-es autókban kisebb motor lesz, mint egy átlagos kisautóban"
Nem tudom miért pontoztátok le a 2. válaszolót, tényleg nagyon rossz irányba tart a Forma1. Költségcsökkentés mindenhol, fizetős pilóták, anyagi gondok, Pirelli, nem erről kellene szólnia a királykategóriának. Kicsit ezt érzem a motoroknál is. Jó kis V10 volt az igazi, amikor még elvették belgáknál az Eau Rouge-ban.
Amúgy milliók vannak a fejlesztésekben, iszonyat teljesítményt ki tudnának hozni belőle, de be van fagyasztva a motorfejlesztés. Szerintem is nagyon nagy részben azért vezették be, mert utcai autók terén is turbo benzineké a jövő. Szerintem. Rengeteg olyan dolog van, amit a F1ből vettek át. Ha van "fölös" 2 órátok nézzétek meg, ha ezt a kérdés olvasgatjátok tuti érdekel titeket is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!