Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Sárgán átmentem, de visszatola...

Sárgán átmentem, de visszatolattam. Megbüntethetnek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Külvárosban (Veszprém 8-as) ma kora délután mentem autóval.A kereszteződés előtt 70-es tábla,annyival is mentem,de az kicsivel előttem sárgára váltott a lámpa.Úgy gondoltam,hogy még megtudok állni,tehát fékeztem.Ködös csúszós idő volt,úgyhogy az autó nem állt meg a lámpa előtt. Kb. az autó a felénél volt a lámpa vonala.Visszatolattam,persze addigra már piros volt a lámpa.Ez egyébként egy kamerás kereszteződés.Számíthatok büntetésre?

2014. jan. 1. 16:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem kellett volna megállnod ha úgyis tudtad hogy nem tudsz megállni.Nem fognak megbüntetni.
2014. jan. 1. 16:50
 2/14 A kérdező kommentje:
Azt hittem megtudok állni. Köszönöm
2014. jan. 1. 16:51
 3/14 anonim ***** válasza:
Nem haladtál át a kereszteződésen ,nem büntetnek meg.
2014. jan. 1. 16:52
 4/14 anonim ***** válasza:
Esetleg az almádi úti kereszteződésre gondolsz? Szerintem nem fognak megbüntetni.
2014. jan. 1. 17:17
 5/14 anonim ***** válasza:
Ha féktávon belül vált a lámpa, akkor áthaladhatsz! A tolatás rosszabb, mintha áthaladtál volna!
2014. jan. 1. 17:33
 6/14 anonim ***** válasza:

A sárgán akkor lehet átmenni, ha nincs lehetőséged biztonságosan megállni.

Te neked nem volt lehetőséged, tehát át is kellett volna menned. csúszós úton ködben elkezdtél hirtelen fékezni, ez a legnagyobb baromság. Sok sárgán még 2-3 autó átfér. Főleg egy első rendű főúton.

Ráadásul szerencséd, hogy nem csúsztál meg fékezéskor.

2014. jan. 1. 17:34
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egyébként a Csatárhegyi-elágazó.

Nem csúsztam meg,mert nem satu fékeztem.Mondom csak lassabban álltam meg,de tényleg én úgy látom,hogy megfogok állni előtte.És ahol megálltam,szerintem jobban tettem,hogy nem hajtottam tovább. (legalábbis ebben a helyzetben,én így láttam a dolgot helyesnek,csak utána kezdtem el gondolkodni.)

2014. jan. 1. 17:39
 8/14 A kérdező kommentje:
* láttam
2014. jan. 1. 17:40
 9/14 anonim ***** válasza:
Birka!
2014. jan. 1. 19:26
 10/14 anonim ***** válasza:
27%
A sárgáért is büntetnek ha ott a kamera,én is meg szoktam állni,nem hiányzik egy vaskos bírság. Utólag meg, ha már kijött a büntetés és befizetted, lehet évekig bizonygatni ,hogy dehát csúszott az út,majd azt mondják ,hogy akkor relatív gyorshajtást követtél el és még azért is megbüntetnek. Ilyen ez a rendszer. Jobb hogy megálltál.
2014. jan. 1. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!