Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Sárgán átmentem, de visszatola...

Sárgán átmentem, de visszatolattam. Megbüntethetnek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Külvárosban (Veszprém 8-as) ma kora délután mentem autóval.A kereszteződés előtt 70-es tábla,annyival is mentem,de az kicsivel előttem sárgára váltott a lámpa.Úgy gondoltam,hogy még megtudok állni,tehát fékeztem.Ködös csúszós idő volt,úgyhogy az autó nem állt meg a lámpa előtt. Kb. az autó a felénél volt a lámpa vonala.Visszatolattam,persze addigra már piros volt a lámpa.Ez egyébként egy kamerás kereszteződés.Számíthatok büntetésre?

2014. jan. 1. 16:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Képsorozatot készítenek ott a kamerák, szerintem abból látszani fog, hogy végül nem haladtál át a kereszteződésen.
2014. jan. 1. 20:33
 12/14 anonim ***** válasza:
Örülj hogy megúsztad ,meg én is hogy nem mentem utánad. Az ilyen sötétek miatt van rengeteg baleset. --Úgy gondoltam,hogy még megtudok állni-- Nem a féket és a reflexxeidet tesztelik a lámpák. Egyértelműlen féktávon belül kaptad. Egy picit azonban rá számolnak arra is hogy nem mindenki autoversenyző reflexxekkel rendelkezik.
2014. jan. 5. 11:01
 13/14 anonim ***** válasza:
A sárgáért is büntetnek ,nincs ráhagyás. Ezt már leírták sok helyen. Ha meg valaki hátulról belemegy mindig a hátsó a hibás.
2014. jan. 5. 17:32
 14/14 A kérdező kommentje:

Azért nem gondolnám magamat "sötétnek" /ahogy fogalmaztál 12-es/.Nyilván valóan fékezés előtt megnéztem,hogy van-e valaki mögöttem,természetesen ha lett volna nem fékeztem volna rá.Úgy gondolom,így igen nehezen tudtam volna balesetet okozni./Rajtam kívül egy jármű volt,2 sávval odébb/

Azért meglep,hogy valaki aki az eseménynek csak egy kisebb részletét ismeri,milyen hamar negatív véleményt tud alkotni rólam,ahelyett,hogy inkább csendben maradna,vagy rákérdezne az egyéb körülményekre.Amikor a másodpercek töredékei alatt kell döntenie az embernek,másképpen látja a helyzeteket,mint amikor te ülsz a fotelodban,és olvasod a kérdést.Vélemény nyilvánításról mellesleg nem szólt a kérdésem.

A többi választ ismét köszönöm.

2014. jan. 27. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!