Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerintetek jogosan vesztem...

Szerintetek jogosan vesztem össze a szomszéddal?

Figyelt kérdés
Nyáron költöztünk be ebbe a házba, előző tulaj az apám volt. most valamelyik nap arra jövök haza este 10 körül, hogy egy idegen autó áll a házunk előtt a füvön. Mivel nem tudtam, hogy kicsoda micsoda, ráraktam egy cetlit h ez nem parkoló. Pár napra rá jön a szembe szomszéd, hogy mit képzeltem én, mikor csak hozzá jöttek (és apám megengedte nekik annó h ha vki jön hozzájuk ide álljon).....Megjegyzem, nála is van közterület, náluk is volt hely a vendégnek. Engem még csak meg sem kérdezett, hogy ha jönnek hozzá megállhatnak-e előttem. Akkor jogos volt a felháborodásom? Én sem álltam sohasem az ö háza elé, sem aki hozzám jött. Válaszokat köszönöm előre is.
2013. nov. 10. 10:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
26%
A haz elotti fuvesitet terulet is kozterulet. Az all oda jogilag aki akar. Az mas kerdes hogy bunkosag a masik haza ele allni a tulaj engedwlya nelkul. Bocs az ekezetekert telorol picit bonyplultabb.
2013. nov. 10. 12:02
 12/14 anonim ***** válasza:
10%
Te se vagy jogász, utolsó. Ház előtt lévő füves területre nyílhat pl. garázs, és máris büntethető vagy, ha idegenként odaálltál, ezzel akadályozva a lakókat a kiállásban. Függetlenül attól, hogy közterület. De ez csak egy példa, van még ilyen.
2013. nov. 10. 16:21
 13/14 anonim ***** válasza:
57%
Ha nincs garázskijárat, akkor egy kis sziklakert jellegű dekoráció véglegesen és diplomatikusan megoldja a problémát.
2013. nov. 10. 16:45
 14/14 anonim ***** válasza:

# 12

A ház előtti füves területet én úgy gondolom hogy az HÁZ ELŐTTI FÜVES TERÜLET, nem pedig kapubejáró. Mert a kettő között nagy különbség van.

2013. nov. 10. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!