Mi történik akkor ha az eladó nem tudja aláíratni az "elővásárlási jogról való lemondó nyilatkozatot"a szomszéddal?
sajnos nem hivatalosan beszámíthatóak
csak már a rendőrökkel is volt dolguk
Nem értem honnan van az elővásárlási joguk.
Az ingatlan-nyilvántartási törvény végrehajtási rendeletében (109/1997 FVM rendelet) találsz erre vonatkozó rendelkezést. Amennyiben aránytalan nehézségbe ütközne a lemondó nyilatkozat beszerzése, a földhivatal eltekinthet tőle. Ezt a gyakorlatban úgy működik, hogy elküldöd az ajánlatot tértivevényesen, postai úton az elővásárlásra jogosultnak. Ha nem veszi át / nem található,nem jó a címe,akármi, akkor ennek a jogszabályhelynek a megjelölésével kéred a földhivatalt, hogy tekintsen el ennek a beszerzésétől.
Köszönöm a segítségét:)
remélem meg lehet oldani hivatalos úton!!!!:(
midenképpen tértivevényesen küldd meg az előszerződést a címükre. a tv. tartalmazza, hogy mennyi idejük van, hogy nyilatkozzanak, hogy annyiért nekik kell-e.
Ha nem kell, vagy nem reagálnak, akkor viheti az érdeklődő vevő.
mi történik, ha nem tudod aláíratni?
az történik, hogy bármelyik pillanatban érvényteleníthetik az eladási szerződést.
Zártkerti ingatlanra a szomszédoknak elővásárlási joga van?
Lakóingatlannál csak a tulajdonostársaknak van ilyen, a szomszédoknak nincs.
én se értettem!
tulajdonostársak vagytok ???!!!!!
egyébként mi közöd van hozzá, hogy mennyi terhelése van a szomszédnak a telkén ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!