Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerintetek jogosan vesztem...

Szerintetek jogosan vesztem össze a szomszéddal?

Figyelt kérdés
Nyáron költöztünk be ebbe a házba, előző tulaj az apám volt. most valamelyik nap arra jövök haza este 10 körül, hogy egy idegen autó áll a házunk előtt a füvön. Mivel nem tudtam, hogy kicsoda micsoda, ráraktam egy cetlit h ez nem parkoló. Pár napra rá jön a szembe szomszéd, hogy mit képzeltem én, mikor csak hozzá jöttek (és apám megengedte nekik annó h ha vki jön hozzájuk ide álljon).....Megjegyzem, nála is van közterület, náluk is volt hely a vendégnek. Engem még csak meg sem kérdezett, hogy ha jönnek hozzá megállhatnak-e előttem. Akkor jogos volt a felháborodásom? Én sem álltam sohasem az ö háza elé, sem aki hozzám jött. Válaszokat köszönöm előre is.
2013. nov. 10. 10:09
1 2
 1/14 Sinead ***** válasza:
71%
Új tulaj esetén az ilyen megállapodások elévülnek. Szerintem neked van igazad, beszéljétek meg, hogy oda ne parkoljanak.
2013. nov. 10. 10:12
 2/14 anonim ***** válasza:
49%
Tökéletesen igazad volt. Az lett volna minimum, hogy mivel te odaköltöztél, legalább annyit mond, hogy apád megengedte, úgyhogy lehet, hogy emberek odaparkolnak. De ne ám, hogy neki van szüksége szívességre, és még ő arrogáns. Mondd meg neki, hogy ha nem így szólt volna, még meg is engedted volna neki, de így max akkor, ha bocsánatot kér.
2013. nov. 10. 10:13
 3/14 anonim ***** válasza:
Szerintem mindegy, hogy kinek van igaza, kinek nem, menj át hozzá, és beszéljétek meg. Te sem akarsz ki tudja meddig egy s.eggfej mellett élni, hát tegyél érte. Igyatok meg egy sört, vagy valami, és felejtsétek el ezt a kellemetlenséget.
2013. nov. 10. 10:15
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ, én is ebben reménykedtem. Az volt az indoka h mikor még apámé volt nyírták a füvet meg etették a kutyát.....de mióta én lakom itt, ilyen nem történt (még jó)....Még nekem csinál bűntudatot a szomszéd mert h 2gyerekes családanyáé volt az autó....Neki szép a füve, ezért állítja az én még nem olyan szép füvemre a vendégeit....
2013. nov. 10. 10:15
 5/14 anonim ***** válasza:

Csak példaként: gondol egyet, és telinyomja pillanatragasztóval a zárad. Az életben nem bizonyítod rá, és egy zárcsere nem 10 forint, nem is beszélve a kellemetlenségről.

Tényleg érdemes előrelátóan megoldani ezeket a szomszéd-problémákat.

2013. nov. 10. 10:17
 6/14 anonim ***** válasza:

Jogi szempontból nincs igazad. Az utca nem a tied. Ha KRESZ szerint szabálytalan (nem volt az), az nem a te dolgod.

Másfelől meg nem indítanék balhézással. Sokáig lesztek szomszédok, te ott új is vagy, minek kelteni a feszkót. De úgy látom, a szomszéd nem bunkó. Legalábbis a leírtak szerint. Rendezzétek a viszonyt, szerintem.

Ezen felül: a vendégnek végképp nincs köze a megállapodáshoz, a vendéglátó pedig nem biztos, hogy rendreutasítással kezdené a dolgot.

2013. nov. 10. 10:25
 7/14 anonim ***** válasza:
42%
Kár, hogy a ház előtti füvesített területről van szó, nem pedig utcáról.
2013. nov. 10. 10:27
 8/14 A kérdező kommentje:
én lakom ott régebb óta, ugyanis ebben a házban nőttem fel, mikor gyerek voltam akkor költöztek oda a szomszédék. 4 évig lakatlan volt a ház, utána vette meg apámtól, így nem én vagyok kettőnk közül az új. ezt írtam arra válaszul, hogy újként nem kéne balhéznom.
2013. nov. 10. 10:33
 9/14 A kérdező kommentje:
*vettem
2013. nov. 10. 10:37
 10/14 anonim ***** válasza:

Kezd bonyolódni a dolog. Haver, te döntöd el, mi a fontosabb, morogni a szomszédodra, vagy inkább ráhagyni, esetleg harmadik lehetőségként semmibe venni a létezését. Tégy úgy, ahogyan jónak látod, de ne várd el, hogy ebben a kérdésben bárki is el fogja tudni dönteni, hogy "jogosan"?

veszekedtél-e a szomszéddal.

2013. nov. 10. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!