Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Egy tanulóvezető nem adott...

Egy tanulóvezető nem adott elsőbbséget a zebrán, feletek is fordult már elő ilyen?

Figyelt kérdés
Azt már megszoktam, hogy perceket várok arra, hogy átmenjek a zebrán, mert minden kocsis 'lusta' elsőbbséget adni, mivel hát mennyivel könnyebb ott ülni ugyebár! Viszont a tanulóvezetőnél ott ült mellette a vizsgáztató, és még ő vette át a kormányt, hogy menjen csak tovább! Megjegyeztem a rendszámot, nem magyar, viszont tehetek valami bejelentés félét, mert már torkig vagyok az autósok nagy részével!
2013. szept. 28. 17:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
mikor én tanultam, mindig szólt és fékezett is ha kellet.
2013. szept. 28. 17:47
 2/12 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
100%

Kérdésedből gondolom, ez az egész Romániában volt. (Szóhasználat: ülni). Mellesleg a román tanuló nem Magyarországon vezet, és fordítva.

A kérdésre: tehetsz bejelentést, csak sokat nem fog érni sajnos.

2013. szept. 28. 17:47
 3/12 A kérdező kommentje:
Magyarországon történt, csak az autó rendszáma nem magyar (2 betű, 4 szám).
2013. szept. 28. 17:52
 4/12 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
Hát vazze, Európát járom, de ilyen rendszáma a lett pótkocsiknak, illetve a dán pótkocsiknak van. Még a régi csehszlovák formátum volt ilyen. Elárulnád, hogy milyen nemzetiségű tanuló tévedt kis hazánkba?
2013. szept. 28. 17:59
 5/12 anonim ***** válasza:
31%
Még jó, h nem állt meg, minek? Csak h te át tudj menni? Várd csak ki a sorod, amíg nem jön autós, ne a tanulóvezető váltogasson vissza, h neked jó legyen
2013. szept. 28. 18:12
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
A gyalogost NEM kell átengedni az úton, az elsöbbség NEM ezt jelenti, hanem azt, hogy ha a zebrán VAN, akkor már nem kell elengednie az autókat az úton.
2013. szept. 28. 18:18
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
utolsó, ez baromság. a zebrán áthaladni kívánó gyalogosnak MINDIG elsőbbsége van. (kivéve persze piros)
2013. szept. 28. 18:19
 8/12 anonim ***** válasza:
47%
De nyilván ezt is csak azok a gyalogosok használják ki, akiknek közük sincs a forgalomhoz meg a jogsihoz. Én ha gyalog megyek vhova és át kell mennem a túloldalra, megvárom amíg elmennek az autók és lehetőleg messzebb állok meg a zebrától, h ne kelljen megállniuk. És lón vala így se érek oda később sehova, mert 10-20 másodperc várakozás nem a világ vége
2013. szept. 28. 19:08
 9/12 Evele123 ***** válasza:
Ha a gyalogos megközelítette annyira a zebrát, hogy egyértelmű az átkelési szándéka és elegendő a távolság a kocsi és a zebra között, akkor MEG KELL ÁLLNI az autóval, hogy megadjuk az elsőbbséget a gyalogosnak!!! Tavaly raktam le a jogsit és még eléggé friss a Kresz-elmélet.
2013. szept. 28. 19:20
 10/12 anonim ***** válasza:

És amiatt akarsz bejelentést tenni, mert nem engedtek át a zebrán? :-D

Az durva.

Nem hiszem el, hogy nincs fontosabb dolgod ennél.

Főleg, hogy tanulóvezető volt, aki azt sem tudja, melyik a gáz, és melyik a fékpedál.

De megnyugtatlak:

Ha gyalog vagyok a városban, naponta kb 15-20 autós nem enged át a zebrán.

Sőt, ma majdnem elütöttem két vén fa*szt, mert sétáltak a padka mellett, aztán csak úgy gondoltak egyet, és átmentek az úttesten, az egyik meg még valami szekeret is húzott maga után. Nem sok kellett hogy elkapjam őket. Ordítok neki, és még neki állt feljebb.

Akkor most szaladjak a rendőrségre??

2013. szept. 28. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!