Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Engem is megbüntethet a rendőr?

Engem is megbüntethet a rendőr?

Figyelt kérdés

A szitu a következő: Ha egy olyan ember mellé ülök be aki nem vezethet autót( B kategóriát), és ha megfogja a rendőr akkor engem is megbüntethet hogy beültem mellé? Illetve ha nekem is van jogsim akkor az enyémet elveszik? Kerülhetek bármiféle bajba ez miatt? Az én jogsim attól még meg marad?

Köszi a választ!

2013. máj. 29. 23:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem a te tulajdonodban van az autó akkor mondhatod azt hogy nem tudtál róla. Elég ha azzal védekezel hogy egy munkatársad aki felajánlotta hogy elvisz egy ideig, és te megvoltál győződve róla hogy volt jogsija. Csak akkor lehet baj ha tiéd az autó és te adtad oda neki, mert akkor nyilván tudnod kellett róla hogy van-e engedélye vagy nincs.
2013. máj. 29. 23:19
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem az enyém a kocsi: De köszi a választ!
2013. máj. 29. 23:19
 3/5 kata kata ***** válasza:
Igen, kerülhetsz bajba! pl.Kórházba vagy temetőbe.Inkább ne üljél be!!
2013. máj. 30. 10:29
 4/5 szántóvető ***** válasza:

ha nincs B-s jogsija és beülsz mellé akkor nem büntethet meg mert az utas nem köteles meggyőződni hogy a sofőr rendelkezik-e a megfelelő vezetői engedéllyel.

ha be van b_szva mint állat akkor megbüntethet mert kötelességed lett volna a vezetéstől visszatartani vagy ha ez nem lehetséges akkor utasként nem ülhettél volna be mellé.

2013. máj. 30. 10:55
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem. Semmi ilyen hogy részeg vezetés vagy vezetni nem tudás csak érdekelt. Köszi mindenkinek!
2013. máj. 30. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!