Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Megbüntethet a rendőr "szemre"...

Megbüntethet a rendőr "szemre" gyorshajtásért?

Figyelt kérdés
Ha például egy város főutcáján 90 km/h-val haladok, de csak a városban szokásos 50 km/h a megengedett, akkor szankcionálhat-e büntetést a rendőr, akár úgy, hogy mögöttem jött, akár úgy, hogy az út szélérő látta, trafipax nélkül, "szemre"?
2012. dec. 18. 18:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs traffi akkor nincs kép, tehát nincs bizonyíték, ergo nem.
2012. dec. 18. 18:23
 2/7 anonim ***** válasza:
82%
Nem. Jöttek már utánam többször is, mert bőven 100 feletti sebességgel mentem budapesten, 50 helyett. Semmit se tehettek. Csak igazoltattak, kicsit direkt feltartottak ilyen-olyan baromságokkal, aztán elengedtek. Ha nincs bizonyíték, nem büntethet.
2012. dec. 18. 18:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak úgy, "szemre" nem büntethet gyorshajtásért. Az, hogy szerinte gyorsan mentél, nem bír bizonyító erővel, ahhoz traffipax felvétele kell. Viszont közúti veszélyeztetésért indíthat ellened eljárást, ha valakit veszélybe sodorsz, ehhez nem szükséges, hogy pontosan tudja, mennyivel mentél.
2012. dec. 18. 18:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Valamint ilyenkor közúti ellenőrzésként minden apró részletet átnéz hogy beléd tud-e kötni, mivel tudja hogy szabálytalan voltál csak nincs bizonyítéka így máshogy próbál meg megbüntetni.
2012. dec. 18. 18:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Gyorshajtásért nem, de ha nagyon meg akar büntetni akkor fog találni valami mást amiért meg tud büntetni.
2012. dec. 18. 18:45
 6/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a válaszokat!
2012. dec. 18. 19:06
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

főúton haladtam egy késő esti időpontban haza, volt vagy 11 óra is.

nem 90-el mentem, ilyenkor ráállok egy 120-as tempóra aztán úgy lehet haladni, főleg mert forgalom is alig van.

jött mögöttem autó, nem foglalkoztam vele, az is tartotta a tempót amit én mentem. egyszer csak bekapcsolta a villogót, persze egyből tudtam mennyi az annyi, megelőzött, majd leállított.

-szép estét uram, talán egy kissé gyorsan ment nemde?

nem tagadtam, kérte hogy mutassak egy izzókészletet, sárga mellényt felkaptam csomagtartóból elő, megmutat.

további jó utat, menjen haza késő van már, de ha lehet kicsit lassabb tempóban.

ha nem veszem fel a mellényt akkor megbüntetett volna arra, de mivel nem nagyon volt fogás rajtam nem is szivózott.

tehát ha nincs trafi=>nincs kép=>nincs bünti

2012. dec. 18. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!