Ha megbüntet a rendőr gyorshajtásért, a rossz km óra lehet kifogás?
Senkit nem fog érdekelni a te km órád. Bemérnek és küldik a sebesség túllépésről az értesítést, azt ha akarod, meg felebezheted.
Valószínűleg nem fogsz beszélni rendőrökkel. Ha pedig a km órára hivatkozol, mehet műszakira az autód, jó pénzért.
hát eleve ott kezdődik, hogy mondjuk 50-es táblánál elvileg 55-től mérnének a 10 % miatt, de azért bennük is van némi emberség, ezért a trafit eleve 60-65-70-re lövik be.
Namost 50 helyett 60at már illik érezni az autó mozgásából, a 70et meg pláne! Azt ők se fogják bekajálni, hogy "észre se vettem hogy 100-al mentem...". Én nem hazudoznék, sokkal korrektebb, ha beismered hogy "igen, gyorsan hajtottam". Ha kamuzol az olyan mintha hülyére akarnád őket venni, amire én pl bepöccenék, és egyből jönne a "végbélvizsgálattal összekötött rögtönzött műszaki", ahol ha nagyon akarnak, elképzelhető hogy találnak valamit...
Egyébként tökmindegy mert elvileg már zárt rendszerben mennek ezek a trafis dolgok és ebbe - állítólag - mér a rendőrök sem tudnak belenyúlni, pláne "nem a két szép szemedért"
A km óra hibája nem ment fel a seb. betartása alól, de mondom mégegyszer a fő gond hogy a kocsi mozgásából is illik érezni mennyi az annyi....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!