Ha van B-s jogsim és olyan mögött ülök motoron akinek nincs rá jogsija engem megbüntethet a rendőr?
A helyzet az hogy terepmotorja van havernak. Rendszám sincs rajta. És a földútig van vagy 500m aszfalt út ahol kicsit parázok mögötte hogy nem-e jön rendőr.
És mi van akkor ha azt mondom hogy nem tudtam hogy nincs rá jogsija? (meg rendszámról se tudtam :P)
Dehogynem megbüntethet...
Mivel tudtad, hogy neki nincs jogosítványa és mégis úgy veszel részt vele a forgalomban, így veszélyeztetitek a többi közlekedőt (közúti veszélyeztetés, bizony). Akkor is megbüntethetne, ha neked nem lenne jogosítványod, de mégis felültél mögé...
Hát azt az intézkedő rendőr dönti el, hogy veszélyeztette-e a közlekedőket, ha meg olyan napja van...
Arról nem is beszélve, ha bármilyen baleset történik (akár mások hibájából is) nagy valószínűséggel ti lesztek a hibásak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!