Ford ka autót szeretnénk venni,4 személyes, de mi 5 en vagyunk 2 felnőtt + egy 10 éves lányom + két fiam az egyik 6 a másik 3 éves. Ha mind együtt utazunk megbüntethet a rendőr?
Igen megbüntethet. Annyi magasító/ülés be sem fér és ha nincs hátul 3 biztonsági öv be se tudod őket csatolni, ami nagyon veszélyes. Válassz inkább egy nagyobb autót. Nem értem minek akar valaki 5 személyre ilyen pici autót. Ez annak elég, aki egyedül van, vagy ketten-hárman.
Ilyen autóba be sem férnének a csomagok, ha utaznátok valamerre.
"Régebben ,17 éve vizsgáztam és akkor még a kresz szerint 2 db 14 év alatti gyerek 1 főnek számított."
Már akkor se egészen így volt, amikor én vizsgáztam:
"Személyszállítás
46. § (1)285 Személyt szállítani csak a járműnek e célra kialakított álló- vagy ülőhely részén szabad. Álló utast csak autóbuszon, trolibuszon és villamoson szabad szállítani.
(2)286 Gépjárművel, mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel - a (4) és (5) bekezdésben említett esetet kivéve - legfeljebb a jármű hatósági engedélyében feltüntetett számú személyt szabad szállítani. A szállítható személyek számának meghatározásánál a vezetőt is figyelembe kell venni. Két 10 éven aluli gyermeket - ha az általuk elfoglalt ülésen a gyermekbiztonsági rendszer használata a 48. §-ban foglaltak alapján nem kötelező - egy személynek kell tekinteni."
(8)302 A gyermeket nem kell gyermekbiztonsági rendszerben rögzíteni:
a) ha a gyermekbiztonsági rendszer beszerelésére a gépkocsi a gyári kialakítása alapján nem alkalmas (az ilyen kialakítású M1, N1, N2 és N3 kategóriájú gépkocsiban a 3 évnél fiatalabb gyermek nem szállítható, illetve a 3. életévét már betöltött és 150 cm-nél kisebb testmagasságú gyermek az első ülésen nem szállítható)"
Szóval a KRESZ megengedné, ha az autód valami muzeális darab lenne, amelyiknek még nincs biztonsági öve, de a KA-ban már ott vannak az övek...
"Milyen szülő az, akinek az a fontos, hogy megbünteti-e a rendőr és nem az, hogy biztonságban utaznak-e a gyerekei?"
Neked üzenem,hogy ne bírálgass engem,ki vagy Te,hogy ilyesmit írsz???
Én jó szülő vagyok,aki nevelem a gyerekeim és megadok nekik mindent amit csak lehet.Te meg gondolom az a fajta aki beadja intézetbe,vagy leszarod,hogy mi van a gyerekeiddel.Én a KRESZ-t kérdeztem,hogy megoldható,az együtt utazás egy 5 fős családnak 1 Ford Ka-ban,de amint utána olvastam,rájöttem,hogy nem.Ezért másik autót fogunk venni,de Te aki nem ismersz ne alkoss rólam véleményt,ha meg nem vág a témába a kommented,akkor írogass más kérdésére,És azért megnézném(ha szülő vagy egyáltalán),hogy a te és az én gyerekeim között mi a különbség,A lányom 4.-es és végig kitűnő tanuló volt idáig REF.suliban,amellett versenytáncos.Gondolom ez újdonság neked...
3 gyerekülés vagy magasító kényelmesen (úgy, hogy ne kelljen szenvedni a bekötésnél) csak a nagyobb autókban fér el (passatban, mondeoban láttam már). Nézzetek a Ka helyett pár évvel öregebb, de nagyobb autót.
Ráadásul 3 gyerekhez már csomagtartó is kell, nálunk egy 4-5 napos utazásnál csurig van az 550 literes csomagtér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!