Tényleg megbüntethet a rendőr mert lehúzott ablakkal hagytam ott a kocsit?
Csakhogy a cikkben van egy idézet:
„A járművet őrizetlenül hagyni abban az esetben szabad, ha a vezető gondoskodott arról, hogy a jármű önmagától el ne indulhasson, és illetéktelen személy azt el ne indíthassa. Ennek módja lehet a kézifék behúzása, a kerék kiékelése vagy az autó sebességváltó bekapcsolása. Az illetéktelenek személy általi elindítás megakadályozásáról a vezető akkor gondoskodott, ha a jármű ajtaját, ablakait bezárta, a gyújtáskulcsot kivette, a kormányzárat bezárta, vagy bármely más módon az elindítást megakadályozta."
Nem tudom ez honnan van, de nekem ez fura.
És mi van mondjuk egy olyan motorral amin se kormányzár se kivehető gyújtáskulcs?
Azt nem szabad sehol otthagyni lánc meg lakat nélkül?
A fenti idézet az okés, de azzal, hogy behúzod a kézit, sebességbe teszed, kiveszed a gyújtáskulcsot, lezárod a kormányzárat majd bezárod az ajtót, mindent megtettél, hogy az autót illetéktelen el ne indíthassa.
Ha csak annyira hagyod nyitva az ablakot, hogy ne lehessen benyúlni - mert akkor nem tudják kivenni sebességből és kiengedni a kéziféket - addig szabályos vagy szerintem.
Ráadásul az öregnek volt a kocsiban egy kutya, ami miatt nem húzhatta teljesen el az ablakot.
AMúgy is b@xxák meg a rendőrök, ne ilyen piti dolgokkal foglalkozzanak.
Erről van szó a kreszben. Csak senki nem törődik vele. Ha meg lopnak a kocsiból a rendőrért sír mindenki, meg ő a hibás hogy nem volt ott:-)
Aki úgy hagyja a kocsiját meg is érdemli. Még jó, hogy a piti kis tolvajok ilyenre szakosodtak!!!
Akkor tehát ha egy nyitható tetejű kocsit nyitott tetővel, egy hagyományos autót lehúzott ablakkal, egy kisteherautót vagy személygépkocsit nyitott ajtóval/ablakkal (pl. rakodás miatt) hagyunk magára, akkor megbüntethetnek.!?
Ez király.
Sőt, bizonyos esetekben már bemondásra is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!