Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Parkolóból kijövet tolatás...

Parkolóból kijövet tolatás közben nekikoccantam a mögöttem álló autóba. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Az autó tilosban parkolt, nem vettem észre. Azonnal kiszálltam, megnéztem milyen károkat okoztam a másik autóban. Az ő autójában egy alig észrevehető kis karc keletkezett. Vártam 5-10 percet a tulajdonosra, de mivel sietnem kellett, nem tudtam tovább várni, így inkább az elérhetőségem szerettem volna otthagyni. Nem volt nálam sem toll, sem egy darab papír, így átszaladtam a közeli postára. Mire visszaértem, az autó, amiben kárt okoztam, nem volt sehol. Kb 5-10 perc telhetett el. Most mit tegyek? Hogy rendezhetem a károkat? Sajnos az autó rendszámát nem jegyeztem meg. Őszintén sajnálom, ami történt, igaz nem nagy kár, ami keletkezett, de szerettem volna rendezni.
2013. ápr. 5. 10:56
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Kopogtattak az ajtómon a rendőrök. Egy tanú állítólag feljelentett engem. Ez mégis hogy lehetséges? Kaptam is bírságot :( És két évre elvették a bónuszomat. Az úriember, akié az autó volt, megmagyarázta, hogy miért parkolt tilosban, és azt állítja, csak 2 percre állt ott. Azt persze nem tanúsítja senki, hogy nem így volt. Ez nem igazság:(
2013. ápr. 5. 12:27
 12/21 A kérdező kommentje:
2 ponttal vették vissza na, nem két évre...bocsánat, csak kicsit zaklatott vagyok.
2013. ápr. 5. 12:34
 13/21 anonim válasza:
54%
jajj szegénykém... annak a tanúnak se volt jobb dolga??? sajnálom... nem gondoltam volna hogy jogosan aggódsz ennyire...
2013. ápr. 5. 12:38
 14/21 kovpet ***** válasza:

"Kaptam is bírságot"

Egy nap alatt végig ment volna a szabálysértési eljárás? Mikor történt az eset?

"megmagyarázta, hogy miért parkolt tilosban, és azt állítja, csak 2 percre állt ott"

Ez nem magyarázat. :) Amúgy az, hogy tilosban parkol nem biztos, hogy számít.

Fellebbezz. Ha fizeted a kárát, akkor nem vész el a bónuszod. Számold ki, hogy melyik éri meg jobban.

2013. ápr. 5. 13:06
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

birságot ilyen rövid idő alatt?

ugye nem fizettél semmit kp-ban nekik?

Milyen papirt adtak?

Egyébként sem csöngetnek be hozzád birságolni,hanem levelet küldenek

Valami nem stimmel

2013. ápr. 5. 13:24
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
ez tényleg fura.. a rendőr nem jön a bírsággal házhoz... meg nem ilyen egyoldalúan.
2013. ápr. 5. 14:03
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Biztosítás szempontjából teljesen mindegy, hogy a vétlen fél tilosban parkolt-e vagy sem! Neked kell figyelned és nem beletolatni senkibe! Mi lett volna ha egy kisgyerek lép mögéd, elütöd, mert tilosban jár?

A kopogtatós szöveg meg szerintem is legalább részben kamu, vagy valamit félre értettél! Csak a biztosítón hetekig tart amíg átmegy egy ügy, és a bonus-malus besorolásodat is csak ők változtatják meg nem a rendőrök, és azt is majd csak jövőre a biztosítási év végén!

2013. ápr. 5. 20:42
 18/21 A kérdező kommentje:

Elnézést, miért kamuznék egy anonim oldalon? Szerintem ennek semmi értelme, nyilván azért kérdez mindenki itt, mert itt őszintén lehet, név nélkül.

Ahogy leírtam, úgy történt. Az eset után kb 3 órával kopogtattak az ajtómon és helyszíni bírságot kaptam.

A téma lezáródott, a felelősséget vállalom, én követtem el, nem gondolom, hogy támadni kellene. De ha valaki olyan támad, aki még sosem tévedett, és nem hibázott, akkor én bizony lehajtott fejjel elszégyellem magam, de én is ember vagyok, hibáztam, és be is ismerem. Aki megértett engem eddig is, tanácsot adott, és kedvesen válaszolt nekem, annak nagyon szépen köszönöm.

A helyszíni bírsággal kapcsolatban valaki kérdezett, hogy kifizettem-e. Még nem fizettem ki, 30 napot kaptam, hogy befizessem. Engem is meglepett, hogy idejöttek, mintha valami körözött nő lennék. Sajnálom, ha valaki azzal vádol, hogy kamuzok. Ahogy írtam, úgy történt.

2013. ápr. 8. 20:09
 19/21 anonim ***** válasza:
fura hogy gyakorlatilag bemondásra autóellenőrzés nélkül (festékminta, sérülések összevetése) bírságolnak utólagosan. csak azért.
2013. ápr. 8. 21:01
 20/21 anonim ***** válasza:

"Elnézést, miért kamuznék egy anonim oldalon?"

Azt írtam, hogy részben kamu, vagy valamit félre értettél, ne sarkíts!

A bonus-malus besorolásodhoz semmi köze az intézkedő rendőrnek!

A kárkifizetést követően, a biztosítási év végén kapod meg a következő évre való besorolást (A biztosítódtól!). Egy kárkifizetés miatt két fokozattal lejjebb kerülsz a B/M skálán. Kármentes év után pedig eggyel feljebb (max. B10-ig).

2013. ápr. 8. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!