Kisfiam most 6 hónapos,35hétre született kb.1 hónapja átfordult hasáról-hátára, csinálta pár napig de már nem csinálja. Ma reggel viszont tolatott hátrafelé. Hátáról hasára még nem fordult át, emiatt kell-e aggódnom, és a tolatás kúszásnak számít-e?
Nagyobbik fiam is a 35. héten született, kicsit lassabb volt a mozgásfejlődése, de amúgy nem maradt neki vissza semmi. Én 10 hósan vittem konduktorhoz, mert se kúszni, se mászni nem akart. Persze felülni sem. Ha el akart valamit érni, gurult. :D
6 hósan még nincs elkésve a babád, de ha úgy érzed, vidd el szakemberhez, de én mindenképp várnék még egy picit vele. Minden baba másképp fejlődik. Főleg akik korábban jöttek.
Nekünk a konduktor mutatott néhány tornagyakorlatot, amivel a kúszás-mászásra taníthattam a fiamat. Persze ő nem volt egy könnyű eset, nem igazán csípte. :)
Szerintem várj egy kicsit még és ha úgy látod, nem fejlődik mégsem, akkor vidd. Addig pedig tedd le szőnyegre (ne puhán legyen, mert a puha felületeken nehezebben mozog), tegyél mellé játékokat, persze kicsit távolabb, hogy ha el akarja érni dolgozzon meg érte. :) Szépen beindul majd meglátod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!