Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért dudálnak ránk és előzget...

Miért dudálnak ránk és előzgetnek a kamionok ha mi csak 60-nal megyünk szakadó hóban és sötétben?

Figyelt kérdés
Az autópálya szélső sávján mentünk 60-nal este, szakadó hóban. Mi alig láttunk valamit, és a kamionosok mellettünk dudálva mentek el, többen is. Miért ilyen bunkók? Azért mert nekik nem kell a saját életüket félteni, nem kell lenézni azt, aki nem akar 120-szal menni, mert nem lehet látni az utat a hótól és biztonságban haza akar érni. Csak mi tapasztaltuk ezt?
2013. márc. 28. 19:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Sokan örülnének én is ha normális Magyar termékeket lehetne vásárolni, de hát ez a nagyszerű unió ezt nem teszi lehetővé és persze a mi csodás vezetőink se.

Gondolom azt azért tudod, hogy mindent egy helyen nem lehetne megtermelni tehát szállítmányozási iparágra akkor is szükség lenne.

2013. márc. 29. 21:19
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

A helyzet a következő: ha nagy hó van az az általános vélekedés, hogy a kamionok okozzák a bajokat. A valóság ezzel szemben az, hogy a kamionosok többsége - bár a románokat illetően vannak kétségeim - sokkal gyakorlottabb a téli viszonyok között, mint az úrvezetők. Ha rakott egy kamion, akkor nagyon stabil a hóban, mivel a nagy súly odanyomja a kerekeket. Ugyanakkor szükség van egy bizonyos lendületre az emelkedők előtt, hogy fel tudjunk menni. Emellett ez egy munka, időre megyünk, nem turista tempóban. Elismerem mindenki jogát arra, hogy közlekedjen, de azt is mondhatnám, hogy az az úrvezető, aki csak 60 - nal tud menni autópályán, maradjon otthon. Előzni tilos van érvényben, ne kívánd, hogy 60 - nal kísérgessünk ki tudja meddig, amikor haladni kellene.

Egy kamion egyébként nem tud 120 - szal menni, hosszú évek óta 90 - re vannak leszabályozva, nem jellemző, hogy ennél többet tudjanak menni.

2013. márc. 30. 18:15
 13/16 anonim válasza:
64%

XDD Szerintem vedd elő a Kresz-t újra.

Kizárólag lakott területen kívül, előzési szándékot hangjelzéssel/dudálással is lehet jelezni.

Nagy tömegű tehergépjárműveknél, ennek biztonsági okai is vannak.....főleg rád nézve egy személyautóban.

Senki nem néz le senkit ;)XDD Ez egy adott, Kresz által előírt szabály/lehetőség.

2013. máj. 21. 12:40
 14/16 anonim válasza:
45%

hakapeszi és az utolsó leírta a lényeget

bunkózás helyett, kicsit képzeld magad a kamionosok helyébe

elismerem hogy éjjel szakadó hóba nem jó vezetni, de személy szerint én simán veretek 90-100al a legnagyobb hóesésbe is, ha az útviszonyok megkövetelik persze lassabban, és nem volt balesetem soha

de ha ledudáltak az útról a kamionosok, inkább add vissza a jogsidat

2013. máj. 26. 00:11
 15/16 A kérdező kommentje:
Oké, ha kreszben van ilyen, akkor már értem. Amúgy mindenkinek ismerni kell a saját autójának és fékjének (autógumijának is) a képességeit, ne más döntse el, hogy mi mennyivel tudunk menni balesetmentesen. Olcsó téligumival, kopott fékkel nem biztos, hogy szerencsés annyira felzárkózni, ezt kéne megérteni azoknak, akik pl. ilyenkor beleállnak a féktávolságomba elém.
2013. máj. 31. 08:10
 16/16 anonim ***** válasza:

[link]

Gyorsabban megáll a kamion mint gondolnád. Persze nem a régi Rába kamionra gondolok.

2013. máj. 31. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!