Miért dudálnak ránk és előzgetnek a kamionok ha mi csak
60-nal megyünk szakadó hóban és sötétben?
nem a kamionosok tehetnek róla,az államot szidd mert csak 22 órától előzhetnek a pályán.
2013. márc. 28. 19:08
Hátha a kamionok bírtak többel menni akkor lehet h ti voltatok tényleg lassúak (de nem voltam ott így nem láttam)
És azért bosszantó mert elméletben nem előzhetnek, tehát elméletben mögöttetek kellet volna haladniuk ameddig le nem hajtotok a pályáról, és ugye ő nekik mindig haladni kell
2013. márc. 28. 19:10
3/16 A kérdező kommentje:
Hát ez este fél 9-kor volt ráadásul.
Ha mindjárt az első kamion mögé felzárkózol, természetesen a féktávot betartva, nem is lett volna több ilyen problémád.
2013. márc. 28. 19:21
5/16 A kérdező kommentje:
Szembe szakadt a hó, nem lehetett látni a sávokat sem, mert azt is belepte már, az autósok szépen mentek 60-70-nel és a kamionosok és egy busz is, csak úgy elhúzott mellettünk. Oké, hogy ők rutinosak, meg jobban tapad a sok kerekük, de azért dudálni nem kéne, mert ez már félelmetes amit csinálnak tényleg. És szerintem még akkor sem bünteti őket senki, mikor árokba hajtanak és leáll miattuk a forgalom fél napra. De most már értem miért csúszkálnak mindig árokba és miért borulnak fel.
Ha sok kamion csinálta meg egy busz akkor valószínűleg nem a kamionosokban kell keresni a hibát, mert mind azért nem olyan bunkó mint ahogyan te azt most lefestetted. Lehet hogy te voltál túlzottan óvatos, és egy személyautó szépen megelőz, de egy kamionost biztosan bosszant hogy ő meg haladna, és tötymörögnek előtte és a kresznek hála mégcsak nem is előzhetnek.
2013. márc. 28. 20:23
Én ilyenkor mindig beállok az első kamion mögé kellő követési távolságra, és ilyenkor gyakorlatilag védve vagy.
2013. márc. 29. 09:31
"Azért mert nekik nem kell a saját életüket félteni"
Miért ne féltené, de nincs sok választása
Neked meg a hasonlók miatt kell sietniük ugyanis,ha beállnának a parkolóba nem érkezne meg az árú (étel, ital...stb.) összeszarnák magukat az ilyenek hogy nincs a boltban semmi "most mi lesz velünk" akkor meg azért szidnátok a gépjárművetőket, hogy miért nincs már itt az árú?
Igen csak ti meg a hozzád hasonló gondolkodású emberek tapasztalják sokan azt hiszik, hogy a boltban csak úgy maguktól teremnek ott a dolgok
2013. márc. 29. 10:12
9/16 A kérdező kommentje:
Voltaképp nem egyedül mentünk a szélső sávban, csak nagyobb követési sávot hagytunk, a minket megelőző kamionok nem elénk mentek, hanem tovább előzték a többi autót is. Nekem aztán nem hiányzik a sok áru a boltból, és a nagy választék sem. Sokkal jobban örülnék, ha mindent meg lehetne venni a falubéli termelőktől és minden faluban a saját teheneik tejét ihatnák vagy nem az ország másik feléből hoznák a kenyeret a pékségbe. Illetve ha egy tv vagy porszívó ugyanúgy 30 évig működne, mint régen, szintén nem kéne ennyi kamion az utakra. Egy ismerősöm meg pont ma kezdte nekem mesélni, hogy hoy dudálnak rájuk a kamionok, én akkor még nem is említettem neki a mi esetünket, de így megnyugodtam, hogy nem bennünk volt a hiba. Nem én vezettem, hanem a férjem amúgy normálisan szokott menni, vagyis inkább ésszel, mert nem lenne pénzünk új kocsira jelenleg.
A KRESZ szerint az előzési szándékot lakott területen kívül hangjelzéssel (dudálással) is jelezheted. Nem is értem a problémád! Egyszerűen rád dudáltak, nehogy akkor jusson eszedbe előzni, amikor épp melletted van a 40 tonnás!
2013. márc. 29. 14:37
Kapcsolódó kérdések: