Holnap forgalmi vizsga, de nem vagyok túl magabiztos. Szerintetek van esélyem?
Nem azt mondom hogy nagyon béna vagyok, mindig megadom az elsőbbséget, használom az indexet, ilyen lefulladás még nem is történt, csak egyszer, de akkor egy babakocsis nő "ugrott" ki az úttestre, pedig nem volt átkelő.
Kicsit lassúnak érzem magam, az oktató (aki egyébként nagyon jó fej, semmi bajom vele) folyton azt hajtogatja, hogy ügyes vagyok, de csináljam gyorsabban amit mond, ezzel sokszor meg is zavar és hirtelen azt sem tudom mit csináljak...
Holnap még tart is nekem egy ingyen órát vizsga előtt, gyakorolni a parkolást, hátha kicsit jobban belejövök.
Kezdek ideges lenni, főleg az zavar, hogy ha megbukok, akkor csak hetekkel később lesz újra lehetőségem..
Persze, hogy van esélyed és ne az járjon a fejedben, hogy lassú vagy. Nem tudom hol vezetsz, de a lényeg az hogy tarts be minden szabályt, valamilyen szinten tartsd a forgalom ritmusát, ha kicsit lassabb vagy meg körül tekintőbb az nem baj. Ha le kell vhol parkolni, se kapkodj, csak nyugodtan van rá idő bőven. Egy jó tanács, mindig figyelj a kanyarodás szabályaira ahogy előttem írták, valamint gyakran pillants bele a tükrökbe is.
Sok sikert!
Nyugi , át fogsz menni .
Vizsga előtt egyél meg egy féltábla csokit az boldogság hormont szabadít fel és így jobban tudsz gondolkozni .
Vizsgán mindent csinál nyugodtan és ne kapkodj . Valamint ne felejtsd el a tükröt az elején be állítani ( ha jó akkor is csinálj úgy mintha beállítanád ) . Valamit ahogy írták gyakran nézz bele a tükörbe .
Amúgy természetes , hogy izgulsz ezt hívják vizsga előtti drukknak . De a legfontosabb , az , hogy a vizsgán nyugisan cselekedj .
Köszönöm a tanácsokat. :)
Egyébként Budapesten lesz a vizsga, rengeteget gyakoroltuk az útvonalakat, szinte fejből tudom az összes utcát, hogy melyik jobbkezes, melyik nem, hogy kell viselkedni a kereszteződésekben. Persze nem így kell vezetni, tudni kell új terepen is helytállni, de vizsgán segít...
A parkolástól továbbra is félek, ha nem kapom a folyamatos utasításokat elég gyakran elrontom vagy ferdén állok be és korrigálni kell...
A tanfolyamon igazából az autót tanulja meg vezetni az ember. Majd ha már levezettél 10-20 ezer kilométert, akkor szert teszel annyi rutinra, hogy idegen helyen sem fog gondot okozni a közlekedés.
Parkolásnál nem para ha korrigálni kell, azért valljuk be sokan nem tolatunk be elsőre párhuzamosan 2 autó közé. Ha 1-2szer korrigálni kell azért nem fognak megbuktatni.
Nem.
Egy parkolásnál egyszer elmaradt az irányjelzés. Az izgalom miatt történt és egészen addig minden tök jó volt, szóval Január elejére bejelentkezek egy újabb vizsgára és akkor már csak meglesz...
Azonnal rájöttem a hibámra, szóval nem arról van szó, hogy ne tudnám mi ilyenkor a teendő. Addig is leteszem az elsősegély vizsgát és gondolkozom 3-4 plusz órán is, utóbbi nem tudom mennyire szükséges, talán magabiztosabbnak érezném magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!