Ha megállok a zebra előtt (nem lámpásnál), akkor miért van az, hogy 10 autóból, kb 1 áll meg, hogy át tudjak menni?
Mindig szabályosan közlekedek,zebrán megyek át. Tudom vannak, akik össze-vissza, nem gyalogos-átkelőhelyen , de most nem erről szeretnék kérdezni.
Szóval az autósok miért nem veszik figyelembe, hogy az a h.ülye gyalogos is siethet, s szeretne átmenni?
Nekem is van jogsim, tudom milyen vezetni, nem erről van szó.
Csak kicsit dühítő, hogy még én adjak elsőbbséget az autónak, nehogy már ő megálljon a zebránál!Vagy volt,amikor direkt gyorsított.
Múltkor türelmesen várakoztam, s elkezdtem számolni, hogy mennyi autós sza-rja le a kreszt.
Vajon akkor is ez lenne a véleményük a gyalogosokról, ha ők lennének azok?
Az utóbbi években több hír szól zebrán történt gázolásokról. Így én autósként inkább rászoktam arra, hogy megállok a gyalogosnak. Persze van egy-két bamba, meg néha én sem figyelek eléggé a zebránál, de általában mindenki boldog ilyenkor.
Gyalogosként pedig féktávon kívül, szemkontaktot felvéve lelépek és figyelemmel kísérem az autó mozgását. A rágyorsitós tuloknak és a figyelmetlen autósoknak igyekszem kellő helyet hagyni magam előtt ahhoz, hogy ki tudjanak kerülni. Aki még így is veszélyeztet, annak meg az anyja szokott csuklani - előbb-utóbb persze lehet, hogy utóbbiért kapok pár pofont, na akkor majd leszokok róla :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!