Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha megállok a zebra előtt...

Ha megállok a zebra előtt (nem lámpásnál), akkor miért van az, hogy 10 autóból, kb 1 áll meg, hogy át tudjak menni?

Figyelt kérdés

Mindig szabályosan közlekedek,zebrán megyek át. Tudom vannak, akik össze-vissza, nem gyalogos-átkelőhelyen , de most nem erről szeretnék kérdezni.

Szóval az autósok miért nem veszik figyelembe, hogy az a h.ülye gyalogos is siethet, s szeretne átmenni?

Nekem is van jogsim, tudom milyen vezetni, nem erről van szó.

Csak kicsit dühítő, hogy még én adjak elsőbbséget az autónak, nehogy már ő megálljon a zebránál!Vagy volt,amikor direkt gyorsított.

Múltkor türelmesen várakoztam, s elkezdtem számolni, hogy mennyi autós sza-rja le a kreszt.

Vajon akkor is ez lenne a véleményük a gyalogosokról, ha ők lennének azok?

2012. jún. 3. 20:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Két rétegre szakadt a társadalom, gyakorlatilag a világon egyedülálló módon. Az egyik réteg az, amely előzékeny ilyen esetekben, a másik pedig az, aki mindig a saját akaratát akarja érvényesíteni, akár igaza van, akár nincs.

Mindkét oldal ismeri nagyjából a KRESZ-szabályokat és mindkét oldalon akad bőven gyalogos és autós is.

Az előzékeny oldal az, amely gyalogosként kivárja a sorát és ha elengedik akkor siet, hogy ne tartson fel senkit. Autósként általában megadja az elsőbbséget. Egy kis videó erről a jelenségről: [link]

A másik oldal, az aminek te is leírtad az autós verzióját: akkor sem enged át senkit, ha a helyzet teljesen egyértelmű. Persze megvan a gyalogos alfaj is, aki mindene keresztülgázol és lelép még a gyorsan közeledő autó elé is, akár van zebra, akár nincs.

2012. jún. 3. 21:13
 12/22 A kérdező kommentje:
8-9. Amúgy én is megfigyeltem, hogy a kisebb városokban sokkal figyelmesebbek az autósok, mint a nagyvárosban. A kérdésem is egy nagy városhoz kapcsolódik.
2012. jún. 3. 21:14
 13/22 anonim ***** válasza:

"nyugodtan lépjetek le ,ne féljetek plyan ko kártéritést kaptok limuzint vesztek rajta"

Jaja, az autós meg nyomorékká tesz, aztán cseszheted a kártérítésedet, te szerencsétlen:) Ő megússza egy felfüggesztettel, te meg egész életedre nyomorék maradsz:D De nem baj, legalább elmondhatod, hogy elsőbbséged volt és neked van igazad:)

2012. jún. 3. 21:14
 14/22 A kérdező kommentje:

12-es! Köszi a videót! Tanulságos, én is mindig sietek a zebrán, ha átengednek. Igaz az is benne van, hogy azért, nehogy elüssön az, aki a másik sávba jön. :D

Vicces a videóba az öreg bácsi:D "Menjenek el Törökországba, ott mindenki átmegy mindenen, az autós is meg a gyalogos is a piroson!"Kész:D

2012. jún. 3. 21:22
 15/22 anonim válasza:

En SZlovakiaban elek, es most csinaltam meg a jogsit. A tesztekben van ezzel kapcsolatos kerdes is, miszerint: Vodic je povinny: zastavit motorove vozidlo, ked sa na ceste nachadza skupinka chodcov, a dat im prednost. Szolval ez azt jelenti, hogy, ha egy kisebb csoport,(tehat, ha nem csak egy emberke acsorog a zebranal, hanem 2vagy tobb :D )elonyt kell adni nekik, hogy at tudjanak menni a zebran.

Hat nem tudom, tolerancia. Ha sietnek, akkor en sem allnek meg 1-1 emberkenek. Termeszetesen megertem, ha emiatt felcseszodnek a jarokelok. Ezert en inkabb a jelzolampas helyeket valasztom, szoval emiatt nem idegeskedek. :D 18l

2012. jún. 3. 21:31
 16/22 anonim ***** válasza:

lehet, h én vagyok az extrém, de ha még messzebb van az autó, akkor felteszem a kezem, és elindulok. csak nem lesz olyan hüle, hogy elgázoljon.

ha meg igen, akkor úgy jártam :) romlott a statisztika, ő meg életre megtanulja, hogy a KRESZt talán be kéne tartani.

van jogsim, szóval tudom, hogy ez a vizsgán bukóhiba, elsőbbségadás elmulasztása vagy mi.

ha látom, h valaki nagyon toporog a zebra előtt, akkor vagyok olyan jó arc, h átengedem.

2012. jún. 3. 23:25
 17/22 anonim ***** válasza:

"ha meg igen, akkor úgy jártam :) romlott a statisztika, ő meg életre megtanulja, hogy a KRESZt talán be kéne tartani"

Már fentebb írtam, de neked is leírom:)

Te egy életre nyomorékká válsz. - Ő megússza egy felfüggesztettel. Ki járt rosszabbul? Te.

Rosszabb esetben: te meghalsz. - Őt elítélik X évre, amit, ha leült, ismét szabad ember. Ki járt rosszabbul? Te.

Egy a lényeg. Leget itt okoskodni, de azért mégis az autó az erősebb... A gyalogosnak fog jobban fájni, nem az autónak. És miután megtörtént a baj, semmire nem mész az igazaddal... Ugyanis a rövidebbet minden esetben te húzod.

2012. jún. 3. 23:39
 18/22 A kérdező kommentje:
tegnap 23:39 Ez sajnos így van!
2012. jún. 4. 13:57
 19/22 anonim ***** válasza:

lényeg elutnek ugorj magasba és azta repul a jogsija, 2 fizetni fog baszotul sokat .

és végén nevess a pofájába

2012. jún. 4. 14:39
 20/22 anonim ***** válasza:

Egy tipp: de ha van jogsid, akkor te is tudod, hogy ha lelépsz a zebrára, már neked van elsőbbséged.

Egyébként pont a napokban hallottam a rádióban, hogy magyarországon 2X több gyalogost ér halálos gázolás a zebrán, mint az unió más országaiban.

Ez azt hiszem, valamennyire válasz a kérdésedre.

2012. jún. 4. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!