A gyalogosé az elsőbbség, ha zebra van?
"Tehát elvileg itt is meg kéne állniuk az autósoknak, amint látják, hogy valaki le akar lépni a járdáról."
Nem. Csak akkor kell megállniuk, ha már leléptél, nem akkor, ha le akarsz lépni.
A "zebra" nem azt jelenti, hogy előtte mindig meg kell állni, azt sem, hogy a gyalogos oktalan állat módjára keljen át rajta, pl. hirtelen odaérve nem néz körül, átfut, stb.
Azt Jelenti viszont, hogy "fokozott figyelemmel" kell megközelíteni az autósnak, ésha átkelésre várakozik valaki, elsőbbsége van, bármikor elindulhat, a gépjárművel ilyenkor meg kell tudni állni.
Ha a lámpák villognak, mintha ott sem lennének, életbe lép a zebra, a jobbkéz szabály, a főutvonalra vonatkozó szabályol, akármi.
ha zebrán pl. valaki öngyilkos lesz, az autós sorsa azon múlik, hogy kimutatható -e fokozott óvatosság amivel közeledett, vagy átrontott az atkelőn.
Előző esetben fel fogják menteni, a másodikban mun. felfüggesztettet kap, kivéve ha legalább Audival volt, és államtitkárhelyettes a fszkalap.
20.52! Tudtam, hogy most is bele lehet valamibe kötni a megfogalmazásomban :D Na mindegy, a lényeg, hogy azt akartam írni, hogy ha lelépek, nem azt, hogy ha le akarok lépni... Szeretem az efféle szőrszálhasogatást :D
Mindenesetre köszi mindenkinek a választ, ezek szerint egyáltalán nem jogos ilyenkor, hogy az autósok 60-70-el száguldoznak, mi gyalogosok meg várunk 5-10 perceket, hogy átjuthassunk..
ige4n, én is ezt tapasztalom, egy ideig olyan szépen megálltam sokszor, na most már elfogyott a türelmem és inkább nyomom a dudát, ha olyan a helyzet, de a frász fog ott állni és megvárni amíg eldönti h lelép vagy nem lép ... eszméletlen a legtöbb komolyan
nekem amúgy még régen az oktatóm úgy tanította, hogy a zebrát úgy kell megközelíteni, hogy a gyalogosnak esze ágában se legyen lelépni még csak véletlenül se, és így akkor nem lehet baj .. na hát ebben sok igazság van
Kedves Kérdező!
Modjál már egy ,(1)helyet, ahol 10 percig kell álldogálni,
akár Budapesten?
Főleg éjszaka, hol kell 20 sec.-nál többet tanakodni?
Amúgy tényleg fura gyalogosok vannak, a kedvencem az a típus aki azt szeretné vésetni a fejfájára, hogy "Igaza Volt", szerintem már előre elkészíttetik.
Messziről felismerni az ilyet, arcán sértett elszántság, lelép, akármi van, majd odanézni azért nem mer, de kimért lassú léptekkel halad, ha meghal is.
Általában az utolsó előtti autó előtt lép le.
Gyakran megyek gyalog is, de eszembe nem jutna valakit arra kényszeríteni, hogy vigyázba álljon a féken.
Az ellentettje is igaz, van sok olyan autós, aki még gyorsít is.
Mint mindent, ezt a kérdést is csak egy idegileg rendben lévő,nem állandóan szellemileg, anyagilag megbszott-alázott társadalomban lehetne rendezni, ahol a közízlést nem az Aktív, és a Blikk alakítja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!