Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A gyalogosé az elsőbbség, ha...

A gyalogosé az elsőbbség, ha zebra van?

Figyelt kérdés
Na szóval, csak hogy senki ne köthessen bele a kérdésembe: adott egy kereszteződés, zebra a gyalogosoknak, lámpák az autósoknak és a gyalogosoknak is. Viszont este 8-9 körül kikapcsolják a lámpákat. Ilyenkor mint az őrült száguldoznak ott az autók. Kérdésem az, hogy ebben az esetben, hogy nincs lámpa, ugye a zebra miatt a gyalogosnak van elsőbbsége? Tehát elvileg itt is meg kéne állniuk az autósoknak, amint látják, hogy valaki le akar lépni a járdáról.
2010. nov. 28. 20:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

utolso! "Modjál már egy ,(1)helyet, ahol 10 percig kell álldogálni,..."

mondok én neked: pl elés sürün nem jo a lámpa ami a gyalogosoknak jelez és akkor bizony van h 10perceket állnak a zebránál! ez a hely pedig nem máshol van mint monorierdő belterületén a 4-es uton lévő zebra!

2010. nov. 29. 12:01
 12/18 anonim ***** válasza:
89%

pl. Bocskai út. 2x3 sáv!! Az autósok pedig 70km/h val száguldoznak. Na ott hogy mennek át a gyalogosok? Nehezen...

Én autósként elképedek amikor körülnézés nélkül száguldoznak ezekben a kereszteződésekben(sárgán villógó lámpánál).

Lassan megállok a külsőben, hogy átengedjem a gyalogosokat, de mellettem vígan húznak el az autóstársak.

Elég félelmetes tud lenni.

Egyébként bírom ezt a marhaságot a "nem lépett még a zebrára" dologgal. Gyalogosként pont e miatt lelépek a zebrára, közvetlenül a szegély mellé(hogy ne üssenek el) és ugyan úgy várnom kell.

Autósként pedig nem okoz problémát a gyalogosok átengedése, és nem is szoktak indokolatlanul feltartani.

2010. nov. 29. 12:29
 13/18 anonim ***** válasza:
akkor neked jók a tapasztalataid utolsó, de engem kiakasztanak sokszor, amikor maguk sem tudják, hogy átmenjenek, ne menjenek, én meg ott állok percekig, mire eldönti végre, szóval nem mindig a csúnya autós a ludas, hidd el ...
2010. nov. 29. 12:44
 14/18 anonim válasza:
Én tudomásom szerint nem lehet a gyalogost "csalogatni". Ha már lelépett elsőbbsége van, de ha még nem lépett le át lehet menni vagy nem jól gondolom?
2010. nov. 29. 13:30
 15/18 anonim válasza:
100%
Ja még valami. Szerintem a 8. általánosban kötelezően oktatni kellene a KRESZ-t gyalogos és kerékpáros szinten!és csak annak átadni a bizit aki sikeres vizsgátt tett. A KRESZ oktatása hasznosabb lenne 8-ban mint a logaritmus és hogy Dél-Amerika melyik csücskében mit bányásznak....
2010. nov. 29. 13:33
 16/18 anonim ***** válasza:

Szerintem a gyalogos csalogatás azt jelenti, hogy megállok és elkezdek neki mutogatni, hogy "indulj már!".

Na erről én leszoktam, inkább nézek bambán magam elé, és várok, ugyanis már nemegyszer volt olyan, hogy megálltam átengedni a gyalogost egy széles úton, és a hátammögötti egyén kielőzött, és majdnem elütötte a gyalogost.

Vagy csak simán megállok a 2x1 sávos úton a zebránál, a gyalog elindul az én oldalamon, és fél órát ott áll a motorháztetőmnél, mert a szembejövők nem állnak meg. És nem a gyalogos volt a hibás, mert úgy jöttek mint az állatok! Én sem indultam volna tovább, pedig én autósként jobban felmérem a távolságokat és a sebességeket.

Na szóval az út közepén lévő gyalogot mért nem engedik át???

Szerintem felesleges vitázni arról, hogy lelépett-e a zebrára vagy sem, mert ha az úttest közepén van, akkor is leszarják!

2010. nov. 29. 13:40
 17/18 anonim ***** válasza:

Viszont baromira megbüntetném azokat a gyalogosokat, akik zebrától 20m-re, körülnézés nélkül átfutkosnak. Esetleg a piros gyalogos lámpánál mennek át nagy nyugodtan!

Vagy este fekete ruhában, esőben, átfutnak 3 sávon, hogy elérjék a villamost!!

2010. nov. 29. 13:42
 18/18 anonim válasza:
Oké visszakozok, az említett helyeken legföljebb autóval rongyoltam át...:)
2010. nov. 29. 19:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!