Ha megállok a zebra előtt (nem lámpásnál), akkor miért van az, hogy 10 autóból, kb 1 áll meg, hogy át tudjak menni?
Mindig szabályosan közlekedek,zebrán megyek át. Tudom vannak, akik össze-vissza, nem gyalogos-átkelőhelyen , de most nem erről szeretnék kérdezni.
Szóval az autósok miért nem veszik figyelembe, hogy az a h.ülye gyalogos is siethet, s szeretne átmenni?
Nekem is van jogsim, tudom milyen vezetni, nem erről van szó.
Csak kicsit dühítő, hogy még én adjak elsőbbséget az autónak, nehogy már ő megálljon a zebránál!Vagy volt,amikor direkt gyorsított.
Múltkor türelmesen várakoztam, s elkezdtem számolni, hogy mennyi autós sza-rja le a kreszt.
Vajon akkor is ez lenne a véleményük a gyalogosokról, ha ők lennének azok?
Na és arra mit mondasz, kedves előző, amikor lemegyek a zebrára kb. két csíkot, és szarják le, elhúz előttem? Ott állhatok a második csíkon percekig, mire lesznek szívesek elmenni, és nem jön több. Többször is előfordult már, és nem, nem akkor lépek le, mikor már nem tud megállni. Zebrán vagyok, leléptem, de neki sürgős, és elhúz.
És a másik: Egy rendes elvétve megáll. Erre mellette a kedves másik beelőzi, és nekem kell "satuznom", mert elütne különben.
Ez nem rossz ötlet! Mondjuk én mindig figyelem az autóst,pont azért, hogy ő figyel-e engem:D Igaz sokszor pont az látszik, aki anyósülésen ül.
Ha épp az autós is látja, hogy nézem, akkor vagy el kezdem csóválni a fejem, s rámutatok a zebrára, vagy a karommal jelzem, hogy tessék nyugodtan előrefáradni mozdulattal.
Tudom, hogy hülyeség, csak néha felmérgel, hogy mennyibe tartana a gyalogost átengedni? S hogy mi van ha egy gyerek (esetleg az ő gyerekük) kerül hasonló szituba, s elütik.
Miért nem vagyunk figyelmesebbek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!