Kerékpáros computer kerékbeállításában segítene valaki? Nem igazán tudom összeegyeztetni az abroncson lévő adatokat a használati utasítással.
Adott egy Sigma BC-509-es "fedélzeti számítógép" :)
Hogy normálisan mérjen, ugye meg kell adni, hogy milyen átmérőjű a kerék.
A gumiabroncson az áll, hogy 53-559 (26 x 1.95).
A computer leírásában meg van olyan, hogy 50-559 (26 x 1.9),
illetve olyan, hogy 54-559 (26 x 2.00).
Tudom, hogy le is lehetne mérni, de ha megoldható, akkor minél inkább törekednék a legpontosabb értékekre.
Köszönöm szépen a segítséget.
Én ezt a leírást találtam az eszközhöz.
Eszerint a kerék kerületét kell megadni a "C" táblázat alapján (15-16.oldal). Vagy add meg a hozzá legközelebb esőt, vagy egyszerűen mérd le, hogy mekkorát fordul egy kerék. Szelep lent, egy kör előre, amíg megint leér a szelep, és a két pont közti távolság milliméterben, amit be kell majd írni.
Nekem is hasonló kis computer van a biciklin, de az Decathlon-os.
Ez alapján végül úgy tűnik, hogy sikerült megtalálni.
26 inch mtb - 1.95 inch - 559 - 49.50 - 658.00 = 2067.17
Köszönöm mindenkinek.
Mindenkinek ajánlom , hogy a táblázatokat , meg a számolást felejtsétek el !
A legprecízebb eredmény a kerék kerületének a megmérése . Végtelenül egyszerű .
Betonon megjelölöd a szelep helyét , majd egyenesen tolod a kerékpért , amíg a szelep ismét eléri az alsó pontot . Itt is húzol egy vonalat . A két vonal közötti távolságot adod meg a computerednek . Minél pontosabban mérsz , annál pontosabb lesz a computereden kijelzett sebesség , és távolság .
Azért, mert az érzékelő csak azt érzékeli, hogy hány fordulatot tett meg a kerékpár egységnyi idő alatt.
Megszorozza a megtett fordulatot az kerülettel, ebből lesz a megtett távolság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!