Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Megszigorítanád a jogosítványh...

Megszigorítanád a jogosítványhoz jutás feltételeit?

Figyelt kérdés
Megdöbbentő,hogy 18 óra vezetést követően már hivatalosan is részt vehetnek a forgalomban.Ennyi idő alatt mit lehet megtanulni? Tudom,hogy a gyakorlat nagyon fontos, de nem kevés ez az óraszám?! Én kiegészíteném a gyakorlati vizsgát 1 un. szimulációs vizsgával.(a pilóták utom van ilyen) Lenne gyakorlati1,gyakorlati2 vizsga. Amennyiben a szimulációs forgalmi vizsgán megbukik valaki,nem engedném ki a forgalomba. Tudom,hogy lézetnek ilyen játékok,de 5 irányjelző ki nem tétele= bukta!!
2009. ápr. 8. 09:13
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Ó, nem a vizsgát kellene szigorítani, hanem a gyakorlati órák számát megemelni, mert csak az ad némi rutint.

És bevezetném a közlekedésbiztonsági pályán való részvételt , a csúszást, kipördülést megtapasztalni.

2009. ápr. 8. 10:15
 2/27 anonim ***** válasza:
75%
Felesleges megszogoritani,mert kenőpénzt mindig elfogadnak.nekem van ismerösöm aki megkapta a jogsit,de az autóval elindulni se tud:)
2009. ápr. 8. 10:31
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Anyagilag éppen elég ezeket az órákat is kifizetni.

Pszichológiai teszthez lehetne kötni, váratlan helyzeteket jobban megismertetni akár még rutinpályán hirtelen eléd gördülő akadállyal.

Ahol én tanulok ott van vezetéstechnikai tréning, amivel pár dolgot kipróbálhatsz ingyen, pl. síkos úton való közlekedést.

De nem csak a tanfolyam a hibás. Ha a balesetek miatt kérdezed: igen elterjedt általánosítás, a fiatalok diszkós balesetei, és ezek kerülnek napvilágra inkább, de szerintem az is probléma, és abból is elég sok baj van, hogy sok az öreg az utakon. Nekik lassabbak a reakcióik, rosszul látnak, elnéznek valamit, helytelenül mérik fel a helyzetet, és nincsenek azért a mai rohanáshoz, sietéshez, száguldáshoz szokva talán. Rosszul lehetnek, szédülnek, magas vérnyomás vagy alacsony, gyógyszerek hatásai, nem tudnak annyira figyelmesek lenni - váratlan szituációkban sem. Lehet, hogy szemüveges, és hordja azaz elvileg nincs gond, de lehet hallása nem jó, vagy nem tudja úgy megosztani a figyelmét. De az ismerős doki ráírja az alkalmasságijára, hogy megfelel....

2009. ápr. 8. 11:38
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Inkább valamilyen pszichológiai alkalmasságihoz kötném. Az idegbetegnek készülő állatok és a pánikoló emberek ne kerüljenek az utakra.
2009. ápr. 8. 11:55
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kell szigorítani a 18 órás rutinpályás vezetés meg sztem elég, én már nagyon untam a végén már csukott szemmel is végig tudtam volna menni annyiszor ment már. Elindulás, megállás, fékezés szlalom, parkolás, tolatás, végig egyesben, már unalmas. Akinek nem megy az persze maradjon tovább, de amúgy felesleges emelni az óraszámot, a vizsgát lehetne max. szigorítani.

Egyébként nem a fiatalok a veszélyesebbek, hanem az öregebbek, aki alig lát ki kormány mögül, ráhasal a kormányra és a belső sávban 30-al araszol.

2009. ápr. 8. 12:04
 6/27 anonim ***** válasza:
94%
Egyértelműen igen! Én 20 év alatt nem adnék jogosítványt. Faluban lakom, és látom, hogy a 17-18 évesek úgy vezetnek, mint az őrültek. Isznak, versenyeznek, lakott területen, és most, hogy kezd jobb idő lenni, egyre több gyerek van kint. Van olyan, amelyik már 3* összetörte a kocsit, + az apja traktorját, de ebből sem tanul. Ikrek, egyiknek van jogsija, a másiknak nincs, és a másikéval vezet. Ennyi ésszel, még nem érett a jogsira.
2009. ápr. 8. 12:21
 7/27 anonim ***** válasza:
88%

Ha rajtam állna a szigorítás lehetősége, akkor:

-21 év alatt se kismotor, se autó jogsi (mert a nagymotor 21 évhez van a kötve, akkor a többit is köthetnénk már oda!)

-a jogosítvány megszerzése után legalább 1 évig szülői felügyelet melletti vezetés (apa, anya, nagybácsi, idősebb testvér stb ülön az anyósülésen)

én 18 évesen szereztem meg, és még másfél évig drága jó apám ott ült mellettem és oktatott, segített, elmondta a véleményét. Ha elakadtam a váltás/kuplung forgatagában rögtön hideg fejjel tudta mondani, mit hova tegyek, hogy csináljam, és erre nagy szükségem is volt. Azóta felelősségteljes vezetővé váltam, balaesetmentes vagyok eddig, remélem így is marad örökre. És másnak is így kéne szerintem.

22L

2009. ápr. 8. 12:45
 8/27 anonim válasza:
34%
nah szépen szétszedtétek és megismétlitek a 3. válaszoló írását ...
2009. ápr. 8. 12:45
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

17 évesen tényleg nem a legjobb, de 25 évesen is lehet valaki idióta vezető, és nagymenőzhet, illetve 18 évesen is felelősségteljes.

Nem általánosítani kell, hanem kis pszichot alkalmazni.

Érzék is kell hozzá. Öcsém 18 éves, egy éve vezet is kb, de soha nem nagymenőzne.

2009. ápr. 8. 12:56
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Régen egy évig nagy T betűt kellett hordani. Én ezt ma is elvárnám. 17-18 évesen egy évig felnőtt kíséretével vezetne, vagy esetleg az autó mérete szerint is korlátoznám.

Adhatna az oktató a jogsiba jegyzéket, ki az akinek még egy évig kíséret kell.

Inkább felkelek és elmegyek éjjel a gyerekért, minthogy felmásszon afára.

2009. ápr. 8. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!