Nem tudom érzéssel felengedni a kuplungot. Ti is így kezdtétek? 18/L
Nemrég kezdtem autóssuliba,de ott még csak elmélet volt eddig.
Úgy gondoltam,előtte elkezdek "vezetgetni" apával és a párommal.
Mikor be ültem a mi Ford Mondeonkba,maga a kanyarodást nagyon élveztem,jó volt kicsit érzeni a kocsit,de ami a legnagyobb problémát okoz az az elindulás.
Ha már megy a kocsi akkor már minden oké,mennek a váltások a megállás szépen,és jó vezetni (igaz még csak kis sebességgel).
A PROBLÉMA: elindulás előtt,a bal lábam olyan szerencsétlen,nem tudom érzéssel felengedni a kuplungot. Általában túl gyorsan engedem fel,szinte lerántom róla a lábamat (pedig tudom,hogy lassan kell)és bedöglik a kocsi,vagy rángat a kocsi.
Ritka mikor jól megy az elindulás...
Egyszóval a probléma,hogy ritka mikor érzéssel,finoman engedem fel a kuplungot.
Mit szóltok ehhez?
Mit tanácsolnátok?
Köszi előre is :)
Sokszor próbáltam pedig az elindulást.
Egyszer apával csak az elindulás-megállást gyakoroltuk. És hát,mit mondjak,nem túl jól sikerült.
Volt,hogy sok gázt adtam neki,és nagy hangot adott ki a motor,felugrott a fordulatszám,volt,hogy keveset és bedöglött a kocsi,volt,hogy hirtelen engedtem fel a kuplungot és szintén bedöglött.
A sokszor sikertelenség után már én is csak idegesebb leszek és elmegy az egésztől a kedvem...
10:24!
Csak tudod,mikor már apám is azt mondja,hogy "így nehezen lesz meg a jogosítvány" akkor nagyon eltud menni az ember kedve.
Ne aggodj, en is igy kezdtem, elso oran oktatoval csak az elindulas-megallas volt. Bele fogsz jonni :)
Egyebkent meg fogsz lepodni majd, konnyebb lesz az oktatoautoval, azoknak altalaban eleg erosre allitjak az alapjaratat, pont hogy minel kevesebbszer fulladjon le. Lehet hogy a ti autotokkal meg nehezen megy, az oktatoautonal meg konnyebb lesz.
Amire probalj figyelni: az ember hajlamos lekapni a labat akkor, amikor az auto megmozdul. Probald fuggetleniteni magadban a ket mozgast: ahogy a labad engedi LASSAN fel a kuplungot, es ahogy az auto egyszercsak megmozdul. Te ne azzal torodj hogy az auto eppen megmoccan, szepen nyugodtan engedd fel tovabb a labad lassan.
Nekem a gazpedal volt olyan elsore hogy meglepodtem milyen erzekeny, eppcsak hozzaertem es felporgott valami hatezerig a fordulat :)
27f
27f:
Na az meg a másik,a gázpedál. Azon én is meglepődtem,hogy milyen érzékeny,mikor apámmal gyakorolgattam,hogy lépjek rá finoman. A kocsi üresbe volt és én csak próbálgattam ahogy mondta,hogy finoman 2000-ig,de kicsit feljebb ugrott gyakran :D de aztán már ment.
A gázpedállal nincs gond,szeretek finoman rálépni,jó érzés mikor kicsit gyorsul a kocsi...
De az elindulás az gyakran valami katasztrófa....
Köszi a tanácsodat :)
10:44!
Jövőhéten már vele fogom,ha minden jól megy.
Előre sajnálom szegényt ,már mondtam is neki,hogy "remélem türelmes ember,mert nem vagyok egy könnyű eset" --- jó ha tudja előre :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!