Forgalmi vizsgán jogtalan bukás?
Forgalmi vizsgán most buktam meg.
Én nagyon jogtalannak tartom, mert már eleve olyan volt az egész, hogy meghúznak.
- Két dagadt szigorú tekintetű vizsgabiztos jött együtt, Akik végig egyszerre kötekedtek.
- Csodálkoztam rajta, amikor elkezdték már azzal, hogy egymással beszélgettek, én mutattam a gumikat, lámpákat, rendszámtáblát, stb. és Ők beszóltak, hogy tempósabban!?, pedig hátra sem jöttek és rám sem figyeltek. Vártam, hogy figyeljenek és már akkor én voltam a hibás, hogy a figyelmükre vártam?
Elinduláskor mutattam a fogó lábféket, amire azt mondták jó, de miért izgulok ennyire?
Aztán jó megfordulást, jó tolató parkolást, jó sárgalámpánál való közlekedést mutattam. Majd az egyik lámpánál, hogy pirosat kaptam, elkezdett hátragurulni az autó, én azonnal megfogtam lábfékkel és nem is volt mögöttem senki, de azt mondta ez nem jó. Ez bukás, ha hátragurul az autó?
Aki előttem indult csaj vizsgázni, oda egy fő vizsgabiztos szállt be viccelődve, nagyon kedvesen és alíg mutatott valamit az autón, de már indulhattak is, ráadásul már várta a vizsgabiztos, mert már elkésett a csaj az oktatójával.
Akiket ismertem mindenki egy vizsgabiztossal vizsgázott.
Ugye 2 évig érvényes a vizsgalap? Mert én még arra gondolok, hogy azért voltak ennyire biztossak abban, hogy megbukok, mert igaz, hogy vettem 55 órát, de a sikeres KRESZ vizsgám 2009.február 10.-én volt. Mondtam is az oktatómnak, hogy nem 9.-én kellett volna, hogy beférjek a 2 évbe?
Vagy itt eleve van olyan, hogy pl.-ul fele átmehet, felének meg meg kell buknia?
A KRESZ és a műszakis rutin egyszerre sikerült. A KRESZ hibapont nélkül 6 perc alatt, de 4 kemény napot tanultam előtte.
Vagy még arra gondolok, hogy látták rajtam, hogy kismama vagyok + a 2 év és felelőtlennek gondoltak?
Ja és semmi papírt nem kaptam arról, hogy meghúztak. Csak aláíratták.
Két vibi az első forgalmi vizsgámon volt. Azóta rákérdeztem, hogy ez miért lehetett és azt mondták, hogy mostanában kevés a munkájuk és ha unatkoznak, akkor együtt szoktak menni.
A "kis hátragurulás" szerintem max. rosszindulattal is 30cm volt. 55 órát vettem a majdnem 2 év alatt, mert műtéteim, vetélésem és a nyári szünet miatt kihagytam, majd újrakezdtem.
Lehet, hogy a mostani terhességem és a reggeli hányások miatt jobban izgultam.
Én is azt a papírt vártam volna, hogy mit rontottam el.
Az a másik baj, hogy újabb KRESZ vizsgát kell tegyek, 2 év alatt sok minden változott. Nem tudjátok hol lehet a netről letölteni???
Mind a 2 VB évek óta dolgozó volt, nem VB tanonc.
Nem lehetett balesetveszélyes, sem kontrollálatlan!!!
Azt nem értem, hogy miért nem kellett volna várnom a figyelmükre??? Az tény, hogy felnőttek vagyunk, dehát nem Ők voltak a VB-k?
Nekem az oktatóm azt tanította, hogy a pirosnál megállok, üresbe teszem, elveszem a lábaimat, ha kell a lábfékre visszateszem, majd sárgánál készülök az egyesre és az indulásra. Ezt nem jól tanították???
30cm tényleg sok és balesetveszélyes, ebbe nem lehet belekötni.
Ha 10cm lett volna akkor jogtalannak ítélném én is.
Sajnálom.
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 02-10 23:58
vagyok.
Nem tudom hivatalosan mennyi a megengedett. Én 50 centire emléxem, de lehet rosszul. Nehéz ezt így kívülről megítélni. Nyílván Te mint vizsgázó teljesen másképp látod a dolgot mint azok akiknek tét nélkül csak a hibákra kell figyelniük.
30cm az épp a határ, nagyon rezeg a léc...
Fékezés:
Hát nemtom, nekem azt tanították, hogy mindig nyomjam a féket, még sík terepen is, kicsit lejtősen meg pláne.
Egyrészt ha nyomod a fékpedált, akkor ég a féklámpád, ettől jobban látszik maga az autó, illetve az is hogy állsz. Pláne ha esetleg van kiegészítő féklámpa középen. Másrészt így tuti nem gurulsz el, és ha ne adj isten esetleg valaki neked jönne hátulról, nem "lök be" a kereszteződésbe a keresztben haladó járművek elé, ami megint csak nem hátrány...
Én mindig nyomom a féket, és a tapasztalatom az, hogy általában a legtöbb autós is így tesz.
A másik hogy az indulásnál is jó ha nyomod a féket, mert akkor a mögötted álló a féklámpa fényének megszűnéséből tudja hogy várhatóan mikor fogsz elindulni. Pl. ha "bealszol" de nyomod a féket, akkor látja a mögötted levő hogy elaludtál és esetleg nem indul rád. Ha nem nyomod, simán rád indulhat, akár meg is koccolhat kicsit... Persze ő lesz a hibás, de neked is sok utánajárás meg macera...
Szóval nyomjad a féket, abból baj nem lehet.
A 30 cm-t nagyon szigorúan írtam.
Ez sík terepen volt. Elvittem páromat a helyre és Ő nem is értette hogyan lehetett ott hátragurulni.
nagyon sajnállak.
én tegnap buktam 5-re. Még benne vagyok a két évben, de őáv vizsgát kell tennem,.
Én úgy tudom, csak akkor ül be két vizsgabiztos, ha fellebbezel az eredmény ellen. Ekkor ha sikerül, akkor nem kell kifizetned a vizsgadíjat.
Engem is 5-ször húztak meg, voltam PÁV-on, megmondták, h nincs semmi bajom, nagyon jól kezelem a kocsit, egyszerűen sokat kellene csak vezetnem. Ami jogosítvány nélkül nem megy, ráadásul nálam jóval gyengébben teljesítő tanulókat is átengedtek már.
Az 5-ből háromszor éreztem úgy, hogy nem volt feltétlenül jogos, hogy meghúztak. Persze meg lehet magyarázni.. Az indok mind a három esetben az volt, h akadályozom a forgalmat. Szerintem ez a legkevésbé objektív buktató indok, ezzel bárkit meghúzhatnak.
Ritka az olyan iskola/vizsgabiztos, ahol nem csak minél több pénzt akarnak lehúzni rólad.
Próbálj meg egy másik helyet, nekem mindenki ezt mondja.
Üdv mindenki!
Ma vizsgáztam másodjára B125-re, sikertelenül. Először már rutin résznél megbuktam, lábletétel. Másodjára viszont minden tökéletesen ment, 100% voltam benne hogy sikerült, de NEM. Az indok: Túl óvatosan közlekedek (minden kereszteződésnél felmértem az adott szituációt, határozottan a szabályok betartásával közlekedtem), valamint nem tartottam "eléggé" jobbra (ilyen van?). (10 éve jogsim van autóra és 6 éve motorozok ebből 1 éve 125-sel jogsi nélkül Budapesten. Baleset és koccanás nélkül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!