Jogtalan kötelező biztosítás kötés! Jelenleg 2 élő biztosításom van. Mit lehet tenni?
A téli időszakban ideiglenesen ki volt vonva a motorkerékpárom a forgalomból. Márciusban mikor vissza került kötöttem egy új biztosítást rá a K&H biztosítónál egy biztosítási ügyintéző segítségével.
A napokban kaptam egy levelet a tavalyi biztosítómtól, hogy 14 000 ft tartozásom van feléjük, mivel idén nem fizettem be a biztosításomat.
Felhívtam az Union biztosító diszpécserét, aki azt mondta, hogy még él a tavalyi szerződésem, a mostani, amit rendszeresen fizetek jogtalan szerződésnek minősül mivel az előzőt nem mondtam le. (ezt köszönhetem a biztosítási ügyintézőnek)
Tehát 2011 márciusa óta szerződésben állok a k&h-val, fizetem rendszeresen, pedig az union-nak kellene fizetnem, akiknek most októberben jutottam eszükbe.
Mit lehet tenni ilyen esetben? A motorom most megint ki van vonva forgalomból 6 hónapra.
Ha nem fizetem be a csekkeket akkor dijnemfizetés miatt megszűnik a szerződésem és elvileg fedezetlenségi díjat kell fizetnem, de ha ki van vonva a forgalomból akkor egyébként se kell biztosítást fizetni.
Nem egyszerű.....
Szia!
Én is jártam így.A legjobban jártam,mert egy idő után az előző biztosító díjnemfizetés jogcímén felmondta a szerződést.Ezt minél előbb tanácsold is nekik,hogy minél hamarabb sor kerüljön rá.Semmi plusz költséggel nem járt.Aztán volt egy másik eset,ott direkt módon nem fizettem a biztosítást,kötöttem egy újat és meg is mondtam,hogy az előző díjnemfizetés miatt szűnt meg.Az új biztosító felé kellett fizetnem kb 1000 Ft fedezetlenségi díjat.
Én annyit tudok, hogyha díjnemfizetés miatt szűnik meg a biztosításod, akkor nem mehetsz más biztosítóhoz, ugyanott kell újrakötnöd. Szerintem, ha kivonatod a forgalomból, akkor bármelyik biztosítónál megkötheted újra. Az Union-nál jelezted, hogy kivonták a forgalomból?
Fedezetlenségi díjat kivont jármű után, én úgy tudom, hogy nem is kell fizetni. A fedezetlenségi díj az, amikor veszek egy járművet x napon (vagy újra forgalomba helyeztetem), de nem kötöm meg rá aznap a biztosítást, hanem mondjuk y nap múlva. Ekkor kell kifizetni a két nap különbözete szerinti díjat.
Beszéltem egy biztosítási ügyintézővel, persze egy másikkal.
Ő azt mondta, hogy az új K&H-s szerződésem jogtalan szerződés, jogtalanul szedte be a biztosító a díjat így azt kell felmondanom és elvileg vissza is kapom a hozzájuk befizetett pénzt.
Az union mellett nem köthettem volna más biztosítást, ezt elrontotta az ügyintéző is, neki kellett volna lemondani az előzőt vagy meg se kötni az újat illetve a K&H is hibázott mert nem jártak utána a dolgoknak.
Új szerződés kötésnél fel kellene keresniük az előző biztosítómat és többek között ki kellene kérniük a kártörténetemet.... ekkor kiderült volna, hogy van egy élő kötelezőm és meg se kötötték volna a biztosítást.
Most megy a levelezgetés a biztosítókkal......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!