Megengedett 50km/h helyett jóval gyorsabban mentem, mire számíthatok?
Édesanyám személygépjárművével siettem hazafele városon belül a megengedett 50 helyett 130al jöttem , mikor megláttam a trafis autót egyből a fékbe tapostam . Még azt sem tudom hogy készült e kép vagy sem mert elég intenzív volt a fékezés és hamar lelassultam 55-60 környékére .
De ha készült akkor mire számíthatok ha 100-al 90-el 80-al 70el kapott le vagy ha esetleg már 120-30al ?
Szeretnék értelmes válaszokat nem kell a kritizálás hogy minek kell száguldozni meg ilyenek ... ELŐRE IS KÖSZÖNÖM MINDEN KEDVES VÁLASZ ADÓNAK . 18/f
Egyik válaszolónak : a jogsi a vitrinbe tipus lesz ... :S
És most nem azért hogy védjem magam de a másfél alatt mióta megvan a jogosítványom lehet hogy jóval többet vezettem mint egy olyan ember akinek 5éve megvan . És nem attól lesz olyan nagy rutinom mert 40el átgurulok a városon hanem a sok kézfékes forduló , télen a hóban való csúszkálás , meg a száguldozás miatt lehet jobban lereagálom a váratlan helyzetet mint egy olyan ember aki csak parkolásnál húzza be azt a kéziféket . Anyámnak is már 30 éve megvan a jogosítványa és ha mellette ülök és figyelem hogy vezet hát mit ne mondjak elég szerencsétlen . És ő is ezzel van megáldva hogy de ő már 30éve vezet ... és ? Na mind1... vannak a öregek akik tötyögnek a férfiak akik úgy elvannak az úton és mi fiatalok . Azért köszönök minden választ de azért azt ne mondja senki se hogy nincs rutinom . Ha nem fognám biztosra azt a kormányt nem mernék ennyivel szaladgálni városon belül . De a bünti akkor elég sok lesz :S
Te egy gyökér vagy :D
300e remélem a jutalom nem marad el.
Valahol előrébb válaszoltam, nekem írtad a "vitrint". Szeretnék egy kis kiegészítést tenni a két hozzászólásodhoz. Nem azt mondom, hogy nincs rutinod, ellenben egy kicsit másabb az érzés, ha Te szándékosan behúzod a kéziféket, és pontosan tudod, mikor húzod be. Az agyad számít a váratlan helyzetre, készenlétben van, mert tudja, hogy másodperceken belül megtörténik az autó elmozdulása, és neked korrigálnod kell. Ez valóban ad valamennyi rutint, de nem eleget. Amikor vezetsz, az agyad nem dolgozhat perceken vagy akár órákon keresztül azon a fordulaton, amit szándékosan előidézel magadnak, és emiatt nem állíthatod biztosan, hogy fel vagy készülve minden váratlan helyzetre. Olyan ember nincs.
A másik hozzászólásod, hogy anno is voltak ladás stb. száguldások. Valóban, de... mi még nem 300.000 Forinttal játszottunk, nem a szüleink pénzével, esetleg bízhattunk a rendőr jóindulatában, zsebében (tisztelet minden kivételnek). Manapság már nincs kibújási lehetőség, ha megvan a fénykép, fizetni kell. És Neked már ezzel is tisztában kell lenned. Jó a száguldás, igen, ezt én is elismerem, de lásd a következményeket is.
Én olyan ember vagyok, aki azt mondja, hogy lakott területen kívül engedjük a sebességet, ne szórakozzunk 90-nel a jó minőségű utakon. Ellenben lakott területen igenis mindig betartom az 55-öt (kicsit csaljunk már, mert az 50 nem kényelmes az autómnak). :) Ha egy mellékúton kisodródom, elkapok egy árkot vagy fát, de ha 100-zal csak egy métert is csúszom városban, már ölhetek embert a járdán.
Nincs valami kihalt út a környéketeken, ahol lehetne szórakozni? Az élmény nem ugyanolyan, de legalább le tudnád vezetni kisebb mértékben a száguldási vágyad. Vagy tudom, már későn írom, de ezt a 300-at (meg egy kicsit) lehetett volna költeni egy becsövezett ladára, keresni egy navigátort meg néhány szponzort, aztán rallyzni menni. Ott kiélheti magát az ember, az tuti (tapasztalat:) )
18 évesen, igen, igazad van, a csúszkálással, és főleg a muter kocsijával történt kézifékes fordulókkal sokat tanulhatsz. (az egyik pl. az, hogy a felfüggesztés,és a csapágyak nem igazán szokták tolerálni eme csodálatos manővereket) Ha normálisabban vezetnél, betartanál néhány szabályt, legalább annyira, mint a normális autósok, többre mennél vele, mint azzal, hogy hóban ökörködsz(bár azt is lehet néhanapján), de ugye te a 18 éveddel, és az 1 éves jogosítványoddal, nagyon tudhatsz, mert megvan mondjuk az 5-10ezer kilómétered... Jobb is, ahogy mondtad, a jogsidat a vitrinbe teszed, bár én inkább visszaadnám a helyedben. Annyira nem lehet ökör valaki, hogy városban 130-al menjen, még ha nyílegyenes, és üres útról is van szó. Nem kell neked autó öcsi, jogsi se kell. főleg ilyen hozzáállással. Tegyél jót a szüleiddel, és tedd a vitrinbe a jogsidat, mielőtt azon sírhatnak, hogy a hülyegyerekük 130-al fejreállt valahol, és meghalt. (arról nem is beszélek, hogy általában ilyenkor van egy vétlen fél is, aki esetleg szintén megsérül.)
Tedd csak le azt a jogsit inkább, tegyél jót magaddal, és a szüleiddel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!