Ha véletlenül nem mentem le a fizetős autópályáról, mennyi büntetésre számíthatok?
Az első két válaszoló hülyeséget írt ésvagy pontatlan volt, de az ilyesminek jobb ha magad nézel utána, ne abból indulj ki, hogy más mit mond, mert forrás nélkül bárki tud hülyeségeket beszélni.
13.750 Ft a büntetés ha d1 kategóriában vagy - 3,5 tonnánál kisebb össztömegű jármű, feltételezem, ez voltál - és ha 15!!!!!! napon belül nem fizetsz, akkor 68.750 ez a tétel.
www.autopalya.hu - itt részletesen is megtalálod.
68.750
Az is megoldás, ha még aznap utána veszed meg a matricát. Volt úgy, hogy akkor jutott eszmbe, amikor már megálltam a ház előtt, elugrottam az itteni mol kútra, megvettem a matricát és kész. ( megjegyzem tőlem 70km az M30). Ez kétszer fordult elő az éven, és egyszer semmi bünti. Ugyanezt megjátszottuk már kamionnal is, a lényeg ha aznapra van érvényes matricád akkor az autópálya kezelő nem büntet meg.
Másfelől, ha pl felmegy valaki matrica nélkül az M3ra Pesten, és mondjuk a geleji shellen megveszi a matricát(és még nincs dátumváltás), akkor van matricája is meg büntije is ? Kicsit vicces lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!