Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A fűtött garázs csak a kényele...

A fűtött garázs csak a kényelemről szól vagy az autónak is jobb?

Figyelt kérdés
Nekem garázsban van az autó, de nem fűtött. El van zárva, eső, pára nem éri. Viszont télen 4-6-8 fok van bent, kinti hőmérséklettől függ. A másik garázs, ami fűtött, ott meg ugye 20 fok van. Jól gondolom, hogy az autónak mindegy, hogy 5 fok vagy 20?
ma 09:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért az igazi ritkaságokat nemhiába tartják fűtött garázsban. :)
ma 09:43
 2/6 anonim ***** válasza:
92%
Persze hogy jobb az autónak is. Például nem mindegy hogy hidegindításkor az egész motor az olajjal együtt 20 fokos vagy hidegebb. 20 fokban könnyebben indul, hamarabb van megfelelő kenés mint hidegben, nem kell annyit melegíteni használat előtt stb. Mondjuk a plusz 5 fok fűtés nélkül is sokkal jobb mint a mínusz öt a csillagok alatt.
ma 10:05
 3/6 A kérdező kommentje:

Pfff, nekem is annyi eszem van, amennyi látszik 👍😃

Ez nekem is eszembe juthatott volna.

ma 10:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
#2 jól mondja, ezen kívül a műanyag és gumi alkatrészek sem preferálják a hideget (és meleget), azoknak is jobb egy normális átlagos hőmérséklet.
ma 11:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Plusz meg ugye minden forgó-mozgó alkatrésznél érvényesül a hőtágulás fizikája, ha melegebb a hőtágulás miatt kevésbé szorul ami egyenlő a kisebb súrlódással és kopással.
ma 11:56
 6/6 T. Feri ***** válasza:
A kocsinak szerintem teljesen mindegy, hogy fűtött, vagy nem fűtött a garázs. Sőt a gumi, és tulajdonképpen minden gyorsabban öregszik melegben. Ezt rosszul írják előttem, hiszen nem szétfagyasztásról van szó. Az indulásnál spórolhatsz néhány fillért a gyorsabb bemelegedésért a benzinen, hiszen 85-5 nagyobb mint 85-20 Celsius fok, de a fűtés többe kerül. És persze a meleg kocsi is otthonosabb, ha nem hordasz kabátot.
ma 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!