Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miert van az, hogy egy csomó...

Miert van az, hogy egy csomó embernek van sajat garazsa a házhoz, mégis kint áll meg az autóval a garázs előtt vagy esetleg az utcában?

Figyelt kérdés
Értem én hogy sokszor macerás ki be állni vagy ha csak 10 percre jött haza pisilni és utána máris megy a gyerekert az oviba nem fog beallni, de rengeteg autót látok aki mindig kint áll meg és sose megy be a garázsba. Olyan régóta szeretnék venni egy garázst a környéken mert az új automat nem szívesen hagyom kint a parkoloban (tarsashaz de nincs elzart parkolo) es sosincs eladó, akiknek nincs szükségük rá mert úgysem állnak be soha azoknak minek? De most ezt így komolyan kérdezem😅 en biztos mindig beallnek vele elvégre azert vettem (és itt számítsuk bele amit az elejen írtam, nem azokról beszélek akik csak néha állnak meg kint)

2022. máj. 31. 23:02
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Direkt írtam hogy garazsa, a kérdésben, tudom h nem helyes de imádom így használni 🥲
2022. máj. 31. 23:03
 2/12 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk például azért nem állnak be sokan, mert a sok bunkó a garázs elé parkol, hiába van kint a tábla... De ezt tábla nélkül is kéne látni, hogy oda nem állunk.

Ezért sokszor előfordult, hogy a garázsból kijovo hosszú percekig dudalt, de vagy jött a másik autó gazdája, vagy nem...

Ezt megelegelve sokan már nem állnak be a saját garázsba hanem állnak az utcán inkább. Gáz, nem?

Ja és nem a nyócker, hanem egy elegáns része a fővárosnak.

2022. máj. 31. 23:11
 3/12 anonim ***** válasza:
23%
lusták beállni
2022. máj. 31. 23:11
 4/12 anonim ***** válasza:
89%
Azért, mert az nem garázs, hanem műhely vagy tároló.
2022. máj. 31. 23:13
 5/12 Japán Gulyás ***** válasza:
100%
A '80-as években még 4500x2000-es garázsokat építettek amibe kényelmesen be lehetett férni a Wartburggal meg Trabanttal. Ma már egy Daciának is kicsi lenne.
2022. máj. 31. 23:14
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

Sok esetben azért nem eladó szerintem, mert túl nagy macera.

Egyrészt ha egyszer eladja a lakást a jövőben, emeli majd az értékét, hogy jár hozzá garázs/kocsibeálló.

Másrészt pedig társasházaknál problémás, mert a legtöbb esetben a társasházhoz tartozik, nem a lakáshoz, úgyhogy az eladáshoz kell a közös képviselő jóváhagyása, a lakók jóváhagyása, ki kell függeszteni és elővásárlási joguk van stb.

2022. jún. 1. 01:06
 7/12 anonim ***** válasza:
11%

Megint egy olyan kérdező, aki más dolgával foglalkozik, amihez semmi köze. Mindenki arra használja a garázst, amire akarja. És mindenki oda áll a saját kocsijával, ahova akar. Ennyi.

Hülye elképzelés, hogy valaki majd ad kulcsot / távirányítót a kapuhoz, és az udvaron a garázshoz, havi rongyos pártízezerért.

2022. jún. 1. 12:17
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem foglalkozok más dolgaival, azert irtam mert én garázst keresek el nem tudom mondani hány hónapja, és nem találok merg egyszerűen nincs, akinek még van meg nem használja:)
2022. jún. 1. 13:11
 9/12 anonim ***** válasza:
66%

Én garázsomba 3 bicikli 2 robogó van meg egy utánfutó ami felújítás alatt van és jó ha zárt helyen van mert nincs mindig időm haladni vele. A motoroknak nem készült el a tárolójuk így az udvaron nem akarom tartani, teraszon meg főleg nem. Autóval maximum az udvarra állok be, gondolkoztam hogy készítek egy előtetőt a garázs elé hopgy legalább valamennyire legyen védve de nem jutottam el odáig meg anyagilag főleg a méregdrága építőanyag árak idejében jól át kell gondoljam mi a fontosabb, meg a házon is van mit csinálni még és nekem az a legelső. Az autóm nem egy új darab, nem is ősrégi de jó állapotbn van. Annyi hogy fa közelébe nem áll tehát letörő nagy ágak meg ilyenek nem veszélyeztetik. Persze az autóval csak akkor állok be a garázsba ha szerelek rajta valamit vagy olajat cserélek stb... arra az időre kitudom rámolni a garázst annyira hogy az autóval orral félig betudjak állni de ennyi.

Szomszédomék is régen kérdezték miért nem használom, elmagyarázam hogy más van benne amit fontosabbnak tatok garázsba tárolni elsőre megértették és ennyi.

De van olyan ismerősöm aki soha nem áll be a garázsba még az udvarra sem, mert neki az macerás ésamiylen nagy autója van nem is nagyon fér be, amit még megértek mert neki úgy kellene hogy behajt az udvarra teljesen és úgy betolat a garázsba és kiállni is úgy tud hogy kiáll teljesen és kitolat és eléggé centizni kell mert annak idején egy trabantra méretezték az egészet, és nem egy kombi Passatra. Neki meg nincsarra türelme hogy ott manőverezzen 5-10 percig és kiszálljon midnent bezárjon stb... Tervezi hogy a kocsi beállót átrakja máshová és akkor egyenesen betud gurulni mivel sarokház csak egy fátkell kivágni, a kerítést kapura kell alakítani, utat csinálni stb...

2022. jún. 1. 15:47
 10/12 A kérdező kommentje:
Koszonom neked az értelmes válaszodat:)
2022. jún. 1. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!