Lakóházhoz tartozó belső parkolón forgalomtól elzárt helyen való tilos parkolásért lehet szankcionálni az illetékes személyt?
NEM lehet! Magánterület - a rendőr csak közterületen intézkedik.
3: olvasd már el újra! Pont az ellenkezőjét állítod.
a rendőr NEM illetékes ilyen ügyben.
Birtokháborítás esetén - esetleg.... - a jegyzőnél próbálkozhatsz, de gyanítom, hogy ő se nagyon fog mozgolódni.
Ezt meg kell beszélni egymással. Tipikus cinege-per...
Nem a megfelelő szakkifejezést használtam, de ne mondja nekem senki, hogy ha mondjuk valaki bejön a lakásomba, bekapcsolja a tévémet, leül sörözni, akkor csak hosszadalmas eljárás után dobhatom ki, mert magánterület.
E tekintetben a magánterületre behajtó autós vagy a lakásomban tévéző idegen jogilag ugyanaz, nézetem szerint.
5: a parkoló osztatlan közös tulajdon! És olvashattad, hogy az illetőnek ott van lakása (csak nem lakik ott). Tehát ő pont ugyanolyan jogosan tartózkodik az osztatlan közös tulajdon egy részén, mint a kérdező_!
Ez persze nem jelenti azt, hogy másokat akadályozhat, de NEM jogtalanul van ott.
Kérdező! Van nálatok ilyen kizárólagos használati megosztás a parkolóhelyekre vonatkozóan????
#6 "a parkoló osztatlan közös tulajdon! És olvashattad, hogy az illetőnek ott van lakása (csak nem lakik ott)."
Lehet csak elírtad, de nem lakása van itt, hanem garázsa.
Tehát akkor garázstulajdonos, de nem a garázsba áll be, hanem csak a garázs _elé_....????
Hát akkor irány a közös képviselő, és csináljatok ilyen használati megosztást, kiegészítő mellékletként az alapító okirathoz. És ha a többiek is megszavazzák, akkor legyen mindenkinek a fix helye lepapírozva. Ergo nem állhat máshová.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!