Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lakóházhoz tartozó belső...

Lakóházhoz tartozó belső parkolón forgalomtól elzárt helyen való tilos parkolásért lehet szankcionálni az illetékes személyt?

Figyelt kérdés
Tartozik egy elzárt belső parkoló a lakóházunkhoz, melyben 5 kocsi parkolhat és van még 4 garázs is. Az egyik garázstulajdonos nem itt lakik és ő szokott beállni a belső parkolóba keresztbe a garázsa elé, ezáltal a belső garázsből nem lehet kiállni, illetve a ki-be parkolást is zavarja, sőt ha a belső fedetlen hely marad szabadon, oda be se lehet állni tőle. A garázsok előtt fel van festve forgalomtól elzárt terület jelzéssel és már szóltam is neki egyszer, illedelmesen megkérve, hogy ne álljon be így. A hölgy állítólag nem messze dolgozik és mivel ez ingyenes, így reggel beáll ide és munkaidő után elmegy. Munkanapokon ez mindig így van és már tele van a hócipőm vele, mert nem egyszer miatta kellett konkrétan percekig oda-vissza tolatgatni és centizni, hogy kiférjek, pedig nem vagyok egy béna sofőr. Ezzel lehet valamit kezdeni? Nyilván kárt nem akarok tenni az autójában, de a szép szóból nem ért.

2022. márc. 9. 13:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Miért nem áll be a garázsába és akkor nem állja el az utat. Ha nem hajlandó megérteni a helyzetet, sajnos le kell engedni a gumijait, amíg meg nem érti.
2022. márc. 9. 16:27
 12/14 A kérdező kommentje:
Igen, én se értem, hogy ha egyszer övé a garázs, akkor miért nem hajlandó beállni. Mondjuk azt el tudom képzelni, hogy van bent egy másik autó is, vagy tele van pakolva hlmikkal és ezért nem fér be, de akkor is nonszensz és nettó bunkóság, mert nem olyan régen kértem meg, erre mintha mi sem történt volna azóta is beáll oda.
2022. márc. 9. 17:01
 13/14 anonim ***** válasza:

12: no de ha bent már elfoglalta a helyét, akkor kint nem jár neki még felszíni parkolóhely is... Nem???

ABszolőt nem vagyok híve az önbíráskodásnak, de tényleg eresszétek le a gumiját párszor... Hátha észbekap.

2022. márc. 9. 17:04
 14/14 A kérdező kommentje:

#13 Így van, ez egy kerítéssel elkülönített parkoló, kizárólag a lakók számára. Így is volt már belőle nézeteltérés korábban, mert csak 5 hely áll rendelkezésre, viszont 7 lakás van és van ahol 2 kocsit is fenntartanak. Így végül sikerült megállapodni, hogy aki rendelkezik külön garázzsal is és megoldható akkor ő ott parkol, és lakásonként mindenki max 1 kocsival állhat be.

Én se vagyok ennek a híve és szerettem volna értelmes ember módjára intézni, de úgy tűnik hiába próbálkoztam nála a szép szóval.

2022. márc. 9. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!