Szerintetek igazsagtalan?
Egy peksegben dolgoztam 3 honap probaidore, de csak 3 napig voltam, mert jottek mas "probaidosek" es a fonokom azt mondta, hogy neki nem kell aktualisan 4. Elado, majd szol, ha szukseg lesz ram, erre fel felvesznek egy nyugdijast oregasszonyt akinek a szakmaja szakacs, igy unnepnapokon kellett bemenjek csak, de en nem ertem miert csinaljak ezt, szerintem inkabb a fiatalokat vennek fel ilyen munkahelyekre, mint az oregeket! Jo oke en sem voltam tokeletesen ugyes mindenben, de konyorgom meg sosem dolgoztam eladokent, amugy is tobb idot kell adni egy palyakezdonek es segiteni neki elhelyezkedni, mert iden erettsegiztem le, szerintem ez nagyon nem fear!
20/l
Igazából a kérdés az, hogy a pékség vezetője megszegte a munkaszerződést vagy bármilyen jogszabályt. Az alapján, amit leírtál, szerintem nem.
Ha az öregnek ugyan akkora fizetésért már dolgozott pékségben akkor nem csoda, hogy esetleg őt választotta.
Nem fear, hanem fair... Az élet nem fair.
örülj inkább hogy nem dolgozol ilyen tré helyen.
Ennél lesz sokkal nem fairebb munkahelyed is életed során. mikor belengetik azt, hogy hajts mert év végén bónuszt kapsz, aztán év végén közlik, hogy írásos szerződés nincs erről, szóval bónusz nem jár a munkádért.
Az, hogy egy fiatalnak (vagy egy öregnek) milyen az élete a munkáltatót vajmi kevéssé érdekli.
A munkáltató azt az embert fogja felvenni, akiről feltételezi, hogy a legkevesebb pénzért a legtöbb munkát fogja elvégezni. (A munkavállaló meg ott akar dolgozni, ahol a legkevesebb munkáért a legtöbb pénzt kapja.)
Írtad, hogy te sem voltál tökéletes mindenben. Ha az öreg viszont az volt, akkor ez már elegendő indok.
Az tény, hogy egy pályakezdőnek nehéz, mert sok cég nem akarja a betanítással kapcsolatos költségeket vállalni (neki az is költség, ha kevésbé hatékonyan dolgozol az elején), ezért is szoktak lenni adókedvezmények, amit fiatal munkavállalók után igénybe tud a munkáltató venni. Ennek a megoldása túlmutat rajtunk (rajtam biztosan) és nem segít a jelenlegi helyzeten.
Mi a végzettséged? Nem tudsz a szakmádban elhelyezkedni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!