Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Vizsgabiztos igazságtalan?

NotMangoh kérdése:

Vizsgabiztos igazságtalan?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Mai nap vizsgáztam kismotorból, és az egyik gyalogátkelőhelyen a biciklis intett nekünk, ez által lemondva az elsőbbségéről átmentünk a zebrán.

Aztán az miatt buktunk meg a társammal mindketten, mert hogy ő nem látta hogy intett volna, de mi ketten meg igen.

Mennyire valószínű, hogy az első próbálkozás miatt buktatott meg minket?

Hozzá teszem, oktatáson mindketten tökéletesen vezettünk, utolsó órán már nem kellett megállnunk 1x sem.

Értelmes válaszokat szeretnék.

Szép napot mindenkinek.😊

szept. 10. 16:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Szerencsétlen helyzet, de vizsgán nem használunk ki ilyet, ugyanúgy a szabályoknak megfelelően közlekedünk. (Épp úgy, ahogy a magunk elsőbbségéről sem mondunk le.)
szept. 10. 16:18
 2/14 A kérdező kommentje:

Igen, viszont ha int nekem (mert gondolja hogy tanulók, engedjük át őket, (én is így csinálnám azért gondolom így)), és ha meg ezt észreveszi a vb akkor meg azért buktat meg mert feltartom a forgalmat.

Egyébként az oktató tartózkodott mikor beszéltünk a vizsgabiztossal, szóval szerintem ő is látta csak fosott😃

szept. 10. 16:24
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A vizsgán tűpontosan a kresz szerint kell eljárni...ha kifejezetten a vb utasít valamire, azt hajtsd végre, de amúgy le van szarva, ha feltartod a forgalmat...hacsak nem a vb pampog, hogy tovább...persze akkor is körültekintően.
szept. 10. 16:34
 4/14 Mad Max2 ***** válasza:
100%

Én anno(25 éve) a forgalmi vizsgán ugy buktam meg hogy nagy volt a forgalom... A lámpánál áltunk a kocsisorban.

Zöldre váltott a lámpa, kb a 3-4 dik autó voltunk mi, és mivel torlódás volt nem tudtuk teljesen elhagynia kereszteződést, előttünk és mögöttunk is ált auto a sorban.

Mondta a viszgabiztos hogy áljon félre megbukott.

Mert ugye nem szabad behajtania kereszteződésbe ha nem vagyunk biztosak benne hogy el is tudjuk hagyni a szabad jelzés végéig.

Utána az oktatóm azt mondta, hogy ha nem indultam volna el, akkor mögöttünk a többi autós dudált volna, akkor meg azért buktam volna meg mert feltartoma forgalmat

Tehát akkor buktatnak meg amikor akarnak!

szept. 10. 16:34
 5/14 A kérdező kommentje:

3. nekem azt mondta az oktató, hogy ha feltartom a forgalmat, instant bukás! 😀

Úgy, hogy eszembe sincs deákokat osztogatni a vizsgabiztosnak, mennyi az esélye, hogy másodjára átmegyünk? Lehet hülye kérdés, ne kövezzetek meg de kicsit elment az önbizalmam, hogy egy ilyen f@szságért megbuktatnak.. nem okoztunk balesetet, lassítottam is, egyértelmű volt a biciklisnek hogy megadom neki az elsőbbségét, utána intett..

szept. 10. 16:42
 6/14 anonim ***** válasza:
73%
A kreszben nincs benne, ha a másik lemond az elsőbbsegéről, akkor mehetünk. szóval nem volt szabályos, ha a biciklis elengedett.
szept. 10. 17:25
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy abszolút jogos buktatás. Vizsgán nem csinálunk ilyet. Megjegyzem, ha leszállt a bicikliről, tehát gyalogos volt, akkor én a való életben is hiába integet a gyalogos, visszaintegetek, hogy neki van elsőbbsége, menjen, ne udvariaskodjon.
szept. 11. 05:09
 8/14 anonim ***** válasza:

A KRESZ nem ír semmit az elsőbbségről való lemondásról, tehát nem tiltja, sem a lemondás elfogadását nem tiltja.

Volt régebben egy nem hivatalos könyvecske, amit közlekedési jogászok írtak, minden oktatáson ott volt az oktató asztalán, és a KRESZ magyarázataként használták még a bíróságok is. Ebben konkrétan írtak a lemondásról, és még azt is oktatták a tanulóknak, hogy a lemondást nem szabad visszavonni. Ez az egész csak azért lényeges, mivel ebből látható, hogy régóta elterjedt és közismert dolog, hogy az elsőbbségről időnként le szoktak mondani az emberek. Ebből adódóan, ha ez nem lenne megengedett, az elmúlt 50 évben feltehetőleg belevették volna a KRESZ-be.

Tehát mivel nem tiltott a lemondás igénybevétele, nem volt jogos a buktatás. Csak hát mivel nem volt kamerád, így nem tudod bizonyítani, hogy tényleg lemondott az illető az elsőbbségről. (Hasonló elv, vagy két éve olvastam konkrét esetet: mész az egyenes úton, a szemből érkező elbambul, és átjön a te sávodba. Félrerántod a kormányt, és belemész egy parkoló autóba. Ha nincs felvételed vagy tanúd arról, hogy egy ütközést kerültél el, akkor úgy fognak megbüntetni, mintha egyedül lettél volna az úton, és saját hibából mentél volna az autónak.)

szept. 11. 07:14
 9/14 BeefEater ***** válasza:
65%

Ha a biciklis nem tolta és egy sima zebra volt, akkor a biciklisnek nem is lett volna elsőbbsége. Ha így buktattak, akkor kifogtál egy hülye vizsgabiztost.

Ha viszont tolta, akkor sima gyalogosnak számít. Ha vizsgán zebrán gyalogossal találkozol, akkor állj meg a zebránál és bambán nézz magad elé, amíg át nem megy. Ne kommunikálj vele, mert akkor gyalogos csalogatásért buktatnak meg jogosan. (Amikor meg már egyedül közlekedsz nyilván kommunikálsz a gyaloggal.)

szept. 11. 12:16
 10/14 A kérdező kommentje:

8-as, egy ideig gondolkodtam rajta hogy megnézem a felvételt.

9-es, leszállt a bicikliről és úgy akart átengedni.

Köszi a válaszokat!

szept. 12. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!