Forgalmi vizsga vb lefizetése? (2024)
Lassan csak elmebeteg őrúltek vannak az utakon. Már èdes mindegy eggyel több, vagy kevedebb.
Fizesd le. De jól látvànyosan. Ralán eltiltanak.
6.
Azt mondta elég 1 is :D
Nem tudom ez az "egy deák adás" honnan jött, helyesebben mikorról, de egy kicsit gondolkodjunk már:
Ahhoz, hogy valaki forgalmi vizsgabiztos legyen, szüksége van egy fullos jogsira A-tól DE-ig. Akinek egy ilyen jogsija van, annak azért komoly megélhetési problémái akkor se lennének, ha sofőrködésből kéne megélnie. Emellett szükséges 5 év oktatói tapasztalat - mondanom se kell, az oktatók se keresnek annyira nagyon rosszul.
Na most két kérdés:
1) Szerinted milyen fizetés szükséges ahhoz, hogy valaki, aki sofőrként és/vagy oktatóként hülyére kereshetné magát, inkább elmenjen vizsgabiztosnak? Persze, lehet azt mondani, hogy nyugisabb, kiszámíthatóbb, meg stb... de egy C-s jogsival belföldön, hétvégézés nélkül is simán meg tudsz keresni nettó 5-600 körül, és ennél bőven többet lehet kamionozással keresni, oktatóként pláne. Kicsit kevesebbért lehet, hogy elmegy, de feleannyiért biztos, hogy nem.
2) Ha feltételezzük, hogy egy vizsgabiztos "csak" nettó 500-at kap, egy olyan munkáért, ami nyugis, kiszámítható, stb... szerinted ezt az egészet kockára tenné egy 20-asért, úgy, hogy ma már egy rejtett kamerát vagy poloskát egy golyóstollba is bele lehet tenni? Ugyanmár...
Elhiszem, hogy amikor a 20-ast bevezették 2001-ben, akkor az még tétel volt, csak akkor a minimálbér összesen 40.000 Ft volt. Azt el tudom hinni, hogy a mostani minimálbér feléért, ami kicsit több, mint 115K esetleg találsz olyan vizsgabiztost, aki megkenhető (bár nem tudom, nekem szerencsére egyik jogsimnál se kellett, pedig van egy pár), de hogy egy 20-asért senki nem fogja kockáztatni neked az állását, arra méreget mernék venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!